Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Kémkölykök 2.

A titkosügynök családról szóló film második részében az izgalmak fokozódnak: újabbnál újabb szuperfelszerelések, fantasztikus kalandok várnak hőseinkre.  

Carmen és Juni hatalmas kalamajkából mentették ki szüleiket legutóbbi küldetésük alkalmával. Érthető, hiszen remek kém-géneket örököltek. De képesek-e arra, hogy ép bőrrel megússzák életük legnagyobb kalandját? Most sokkal hajmeresztőbb találmányok és jóval klasszabb ketyerék állnak rendelkezésükre, mint a múltkor, a játszma tétje azonban hatalmasabb, mint gondolnák. A világ sorsa most az ő kezükben van, melyek alig nőttek valamit tavaly óta. Egy dolog viszont biztos: ez a küldetés a kémcsalád minden tagjától maximális odaadást követel!

Amikor legutóbb találkoztunk a szuperkémek famíliájával, a Cortez-gyerekek először szálltak be a „családi üzletbe", mégpedig azért, hogy kiszabadítsák elrabolt szüleiket. Észvesztő mennyiségű kémketyerével felszerelkezve, no meg saját józan eszükre támaszkodva sikerrel teljesítették a feladatot, bizonyítva, hogy gyerekekből is lehetnek hősök.
Új történetünk kezdetén Carmen és Juni már 2. szintű OSS-ügynökök, és önálló küldetésre indulnak - vagy legalábbis ezt hiszik. Ezúttal ugyanis az egész család összefogására szükség lesz ahhoz, hogy megmentsék a világot egy őrült tudóstól, aki egy titokzatos vulkanikus szigeten szörnyek garmadáját hozta létre. A szigeten egyetlen kémketyere sem működik, ezért Cortezék csak saját találékonyságukra, meg persze egymásra számíthatnak...

 
Robert Rodriguez rendező:

„Azért adtam azt az alcímet a második résznek, hogy Az elveszett álmok szigete, mert szinte minden olyan ötlet benne van, amit gyerekkoromban kitaláltam. Cortezék ugyanolyan ketyeréket használnak, amilyeneket valaha én álmodtam meg magamnak, és olyan fantasztikus helyekre utaznak, ahová én akartam eljutni. A filmbeli kalandok és rejtélyek pedig alighanem minden gyerek fantáziájában felbukkannak.
A saját gyerekeimen látom, hogy manapság a srácok alig tanultak meg járni, már értenek a különböző elektronikus kütyükhöz, úgyhogy a filmet alaposan telepakoltam mindenféle csodafelszereléssel, melyek nélkül a kémkölykök moccanni sem tudnak. Aztán éppen az lesz a poén, hogy a szigeten semmilyen technikai segítséget nem tudnak használni, ezért gyorsan ki kell találniuk, hogyan boldogulhatnak nélkülük."

A Kémkölykök 2. készítésekor Rodriguez elvetett minden korábbi szabályt, beleértve a hagyományos filmkészítés elveit is. Veszett tempóban vette fel a jeleneteket két, külön erre a célra átalakított kamerával, aztán fogta az egész nyersanyagot, hazavitte a garázsba, és nekiállt a vágásnak, az effektek kidolgozásának, majd a hang felvételének és keverésének. Akárcsak egy klasszikus szerzői film esetében, Rodriguez fantáziája és humora az alkotói folyamat minden aspektusában érvényesült. Nagy hangsúlyt helyezett arra is, hogy a film kifejezze a család iránt táplált szenvedélyes érzelmeit, és azt, hogy az otthon melege mit jelent a gyerekek számára.
„Mivel folytatásról van szó, és manapság minden második film folytatás, azt akartam, hogy ez a film egészen különleges legyen. Elhatároztam: úgy csinálom meg, mintha egy gigantikus házimozi lenne. A házikoszt ízlik a legjobban, ugyebár. A családom az első perctől az utolsóig részt vett a film elkészítésében, ezért remélem, a közönség érezni fogja a különbséget."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mezőgazdasági miniszter a magyar mezőgazdaság helyzetéről

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium az év első felében elkészíti az új középtávú… Tovább olvasom