Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Kémkölykök 3-D - Game Over (Spy Kids 3-D: Game Over)

A kiskorú ügynököket, Junit és Carmen Cortezt pályafutásuk legészbontóbb küldetésére vetik be: utazásra indulnak egy olyan 3D videó-játék virtuális valóságú világának belsejébe, amelyet a gonosz Játékosztó kifejezetten arra tervezett, hogy a játékot játszó gyerekek agyát beszippantsa.
rendező: Robert Rodriguez

forgatókönyvíró: Robert Rodriguez
operatőr: Robert Rodriguez
díszlettervező: Jeanette Scott
jelmeztervező: Nina Proctor
zene: Robert Rodriguez
producer: Elizabeth Avellan, Robert Rodriguez
látványtervező: Robert Rodriguez
vágó: Robert Rodriguez

szereplő(k):
Antonio Banderas (Gregorio Cortez)
Carla Gugino (Ingrid Cortez)
Alexa Vega (Carmen Cortez)
Daryl Sabara (Juni Cortez)
Ricardo Montalban (Nagyapa)
Holland Taylor (Nagyanya)
Salma Hayek (Cesca Giggles)
Matthew O'Leary (Gary Giggles)
Mike Judge (Donnagon Giggles)
Sylvester Stallone (Játékosztó)

A film sztorija

A kiskorú ügynököket, Junit (Daryl Sabara) és Carmen Cortezt (Alexa Vega), pályafutásuk legészbontóbb küldetésére vetik be: utazásra indulnak egy olyan 3D videó-játék virtuális valóságú világának belsejébe, amelyet a gonosz Játékosztó (Sylvester Stallone) kifejezetten arra tervezett, hogy a játékot játszó gyerekek agyát "beszippantsa", s így ő uralkodjon felettük.

A Kémkölyköknek a humor, saját bátorságuk, családtagjaik és villámgyors reflexeik, valamint fantasztikus technikai berendezések segítségével kell végigküzdeniük magukat a játék egyre keményebb, egyre nehezebb szintjein - olyan kihívásokkal szembesülve, mint száguldás a "Road Warrior"-okkal vagy izzó láván való szörfözés -, hogy megmenthessék a világot.

A Kémkölykök és Robert Rodriguez rendező a családi szórakoztatás műfaját teljesen új dimenzióban indítják útjára: a harmadik dimenzióban. A legmodernebb digitális technika segítségével a filmtörténetben először a néző is "bekerülhet" a Játékosztó találmányának virtuális belsejébe. Ha felteszi a speciális szemüveget, szeme előtt a videojáték háromdimenziós világa tárul fel, míg, ha leveszi azt, visszakerül a földi valóságba.

A 3-D technika lélegzetelállító izgalmakban és élményben részesíti a nézőközönség minden korosztályát.www.port.hu

Kritikák

Port.hu -efes-

"A teljes egészében digitális technikával előállított film kb. 90%-a
háromdimenziós szemüvegen keresztül élvezhető igazán, de így a hatás magával ragadó. Juni és Toymaker harca egy videojátékban zajlik, feneketlen mélységek fölött egy apró kőtéglán egyensúlyozva, lángoló lávafolyamon eszeveszett sebességgel szörfölve, gigantikus transzformerekké változva, milliótonnás pofonok hatását sértetlenül átélve mi csak a fejünket kapkodhatjuk, a kényelmes mozifotel realitásában csak az imént elfogyasztott ebéd bennmaradásáért aggódhatunk. Az illúzió tökéletes, az ebéd végül is csak-csak bennmaradt. Hiába, mint ahogy jóllakottan nem ülünk hullámvasútra, úgy ne üljünk be erre a filmre se teli hassal. Érzékeink garantáltan össze fognak kavarodni, úgy, ahogy talán még Anettka érzékei se, a messzi Bajkonurban.

A témához való inkompetenciámon imígyen ha centikre is felülemelkedve, azt mondom, a hagyományos meséket kedvelők, gyermekeikkel csak a hagyományos értékrendszert megosztani kívánók maradjanak a Keménykalap és Krumpliorr, vagy a Piroska és a farkas más jelegű retteneteinél, ám a liberálisabb szellemű szülők, akik nem tudják, vagy nem is akarják felvenni a küzdelmet a digitális veszedelemmel, nem fogják kihagyni Robert Rodriguez teljességgel értelmetlen, eszeveszett és szédítő, magával ragadó térmoziját."
A teljes cikk

Mozinet.hu -Mo-

"A kényelmetlen viseletnek bizonyuló 3D-s szemüveg nyűgeit, a robbanások után szinte a fejünk mellett elhúzó lángoló repeszdarabok érzete tökéletesen feledteti. Tulajdonképpen ezek a látványelemek viszik el hátukon a mozit, aminek sztorija igen gyengécske lábakon áll, a film utolsó harmada pedig elképesztő giccsbe hajlik, ahol a rögeszmés gonosztevő is képes másodpercek alatt belátni hibáit, hogy azután bűnbánóan felhagyjon kicsiny bolygónk elpusztításával. A széria első két része is hangsúlyozottan a családi összetartás és szeretet magasztos értékeire hegyezte ki az eszmei mondanivalók legnagyobb részét, amiknek a folytatásban történő még erőteljesebb aláhúzása már gyomorforgató érzetet kelthet az alacsony ingerküszöbbel megáldott nézők körében.

A legélvezetesebb pillanatok a számítógépes világban játszódó, néhol meghökkentő, néhol pedig szórakoztató jelenetek, ahol a Baljós árnyak babérjaira törő futurisztikus autóversenyen keresztül egészen az óriásrobotok pankrációjáig mindenféle vizuális ínyencségbe belekóstolhatunk."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A békesség példázata

Mária néninek néhány hete egyedül kell elmondania az esténként megszokott közös imát, egyedül kell… Tovább olvasom