Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Kényszer, együttműködés nélkül

Magyarországon ma nem piacgazdaság van, hanem kapitalizmus, de azon belül is vadkapitalizmus – mondta a Fidesz elnöke vasárnap Kunszentmiklóson.
– Nyugat-Európában már véget ért a vadkapitalizmus, ott már piacgazdaság van – jelentette ki a Fidesz elnöke a zsúfolásig megtelt sportcsarnokban tartott kisgazda országos gyűlésen több mint négyezer érdeklődő előtt. Orbán Viktor szerint piacgazdaságról akkor beszélhetünk, ha egyik fél sem tudja akaratát rákényszeríteni a másikra, hanem az együttműködés kerül előtérbe. A Fidesz elnöke arra kérte a gyűlés résztvevőin keresztül a kisgazda társadalmat, a „vidéki Magyarországot”, hogy nagy számban menjenek el szavazni április 9-én. A pártelnök beszélt arról, ha a vezetésével megalakul az új kormány, akkor „az egyre inkább ledermedő gazdaságot” a kis- és közepes vállalkozások mozgásba fogják hozni. Kijelentette, megvalósítják az új Széchenyi-tervet, melyben a családi gazdaságok is kiemelt szerephez jutnak.
Reagálásában Magda Sándor, az MSZP-frakció agrármunkacsoportjának vezetője kifejtette: az előző ciklusban csak a kormánypártokhoz közel álló, elkötelezett 20–25 ezer gazda volt a haszonélvező. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móra múzsái és szerelmei

Móra Ferenc számára gyötrelemmé vált a házasság, így más asszonyoknál kereste a boldogságot. A híres… Tovább olvasom