Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Kényszersztriptíz egy nagyáruházban

Az adatvédelmi ombudsmanhoz fordult nemrégiben egy nagyáruház szakszervezeti bizalmija, mert a cégnél fehérneműre vetkőztették a pénztárosokat, ha a kasszákban műszak végén ötezer forintnál nagyobb hiányt találtak.
A vetkőztetésről és az azt követő motozásról ráadásul jegyzőkönyv sem készült. A biztonsági szolgálat szerint az csak akkor kell, a megtalálják a pénzt. Az adatvédelmi ombudsman szerint a dolgozóknak nem kell tűrniük az intézkedést - írja a Népszava. Jóri András állásfoglalásában egyebek mellett azt írta, hogy a motozással sérül a magánszféra védelme. Az áruházban egyébként az ombudsmani állásfoglalásig felfüggesztették az intézkedést, ami most megszüntetéssé minősíthető át - írja a Népszava.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2008. október 16. 19:40
  „A motozás nem terjed ki minden esetben testüregvizsgálatra bakker.Nem is válalnák csak a reptereken meg a különösen veszélyeztetett helyeken.
  Gondolom az áruházban ez rendszeres ugymond elrettentés volt azért ez már kicsit erős.Csak a gyanuba keveredett pénztáros ellen lehet intézkedni de azt sem igy.Nemtudom mi a francot képzelt az áruházvezetés és jó lenne tudni melyik áruházról van szó, melyik biztonsági szolgálat és neveket.
  Csak tudjuk már hogy hol és ki nézi semmibe a másikat.”
 • 4. egy 2008. október 16. 17:22
  „Nyugalom! Akármilyenek is a multik, de mi, magyarok dolgozunk benne.(kinek jó, kinek nem)
  Ha kapsz egy kasszát, és csak Te dolgozol benne, akkor az a te felelősséged, és nem értem, hogy miért kell ezért levetkőztetni az embert! Levonják a hiányt a fizetéséből és kész...
  Ja és kedves DM! A ruházat átvizsgálás az, amikor átnézik az ember ruháját, a motozás az olyan, hogy kiterjed az ember test üregeire is! Csak azonos nemű végezheti, kivéve, ha a motozást végző személy az orvos.”
 • 3. rde 2008. október 16. 16:29
  „Az ilyen multikat ki kell zavarni az országból és még ezek kapnak adó kedvezményt a mocskok.Miért nem az anyjukat vetkőztetik le ott biztos találnának eltitkolt jövedelmet.”
 • 2. N.P. 2008. október 16. 15:00
  „Ez elképesztő. Sólyom László már attól kiakadt, hogy az amerikaiak a beutazáskor ujlenyomatot kérnek. Akkor tudott hevesen tiltakozni. Nem tudom, most mit tesz.... elvégre Ö testesíti meg a Nemzet egységét... de lehet, hogy nem jár áruházba.”
 • 1. grenadle 2008. október 16. 08:00
  „Miért nem az áruház főnökeit függesztették fel! Akasztófáravaló mocskok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egységben a válságban

Pánikról nincs szó, de válsághangulat van a nemzetközi pénzügyi válság magyarországi megjelenése… Tovább olvasom