Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Kényszerszünet

Egy boldogtalan szerelmes és legjobb barátja, a szexuálisan kiéhezett szingli; egy saját útját járó, öntörvényű nyomozó és egy kisstílű, könyörtelen tolvaj; egy gyönyörű lány, oldalán az idosödő, nős férfival; egy kirabolt, és elhagyott vőlegény sorsa egy csapásra egymásba fonódik, és vidám, mégis keserédes törénetté kerekedik.
rendező: John Crowleyforgatókönyvíró: Mark O'Rowe

operatőr: Ryszard Lenczewski
jelmeztervező: Lorna Marie Mugan
zene: John Murphy
producer: Neil Jordan, Alan Moloney, Stephen Woolley
látványtervező: Tom Conroy
vágó: Lucia Zucchetti

szereplő(k):
Colin Farrell (Lehiff)
Colm Meaney (Jerry Lynch)
Cillian Murphy (John)
Kelly Macdonald (Deirdre)
Shirley Henderson (Sally)
Brian F. O'Byrne (Mick)
David Wilmot (Oscar)
Barbara Bergin (Karen)
Rory Keenan (Anthony)
Michael McElhatton (Sam)
Ger Ryan (Maura)

A film sztorija

A filmben sodródó, hétköznapi emberek keresik a boldogulást és a szerelmet. Egy fiatal pár meggondolatlan szakítása indítja meg a kirobbanóan humoros, egyúttal szívszaggatóan szomorú események sorozatát. Egy boldogtalan szerelmes és legjobb barátja, a szexuálisan kiéhezett szingli; egy saját útját járó, öntörvényű nyomozó és egy kisstílű, könyörtelen tolvaj; egy gyönyörű lány, oldalán az idősödő, nős férfival; egy idegösszeomlás szélén álló, elhagyott feleség; egy ambíciózus tévéproducer; egy kirabolt, és elhagyott vőlegény sorsa egy csapásra egymásba fonódik, és, vidám, mégis keserédes törénetté kerekedik. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Mo

"Sorstragédiák és vicces jelenetek keverednek fésületlen
összevisszaságban a vásznon úgy, mintha még maga John Crowley rendező sem lett volna tisztában azzal, hogy mit is szeretne kezdeni a sztorival egyáltalában. A figurák egytől-egyig vértelenek, talán csak Jerry Lynch nyomozó kivétel ez alól (Colm Meaney profi játékának köszönhetően), ám még az ő karakterének szájába is csupán üres frázisokat sikerült varázsolnia az alkotóknak, amit a többi szereplőhöz hasonlatosan meggyőződés nélkül pufogtat. Az erős színészválogatott képtelen volt csodát tenni az érdektelen forgatókönyvvel, amelynek minimális potenciálbeteljesedését a galambszürke rendezés lehetetleníti el véglegesen."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi könyvhét Győrben

Helyszín: Győr, Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Tovább olvasom