Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Kényszervallatás miatt ítélt el rendőröket a Debreceni Ítélőtábla

Az első- és másodrendű vádlottat 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2, illetve 3 évre felfüggesztették. A harmadrendű vádlott közokirat-hamisításért 375 ezer forint pénzbüntetést kapott.
Kényszervallatás és más bűncselekmények miatt szabott ki felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pénzbüntetést három mezőkövesdi rendőrre hétfőn jogerősen a Debreceni Ítélőtábla - közölte az intézmény szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó elmondta: a táblabíróság az első- és másodrendű vádlottakat kétrendbeli, társtettesként elkövetett kényszervallatásban, társtettesként elkövetett testi sértésben, illetve az elsőrendűt még közokirat-hamisításban is bűnösnek találták. Őket 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2, illetve 3 évre felfüggesztették. A harmadrendű vádlott közokirat-hamisítás miatt 375 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét.
Mezőkövesden egy pedagógus 2009 augusztusában feljelentést tett, mert házának falát festékkel öntötték le, valamint többször telefonon zaklatták őt és családtagjait. A rendőrség 2009 decemberében felfüggesztette a nyomozást. A sértett panasza miatt azonban a városi ügyészség a nyomozás folytatására utasította a rendőrséget.

Később megtalálták azt a három középiskolás diákot, aki a gyanú szerint telefonálgatott. Azt sérelmezték, hogy osztályfőnökük nem vitte el őket osztálykirándulásra.

Az első- és másodrendű vádlott 2010 márciusában megjelent a középiskolában, majd a három fiatalkorút szabályszerű idézés, a törvényes képviselők és az iskola vezetőinek előzetes értesítése nélkül, kihallgatásra a kapitányságra vitte. Az intézkedésről jelentést nem készítettek.

A kihallgatás során a másodrendű vádlott az egyik diákot azzal fenyegette, hogy ha nem ismeri el a cselekmények elkövetését, kilógatja az ablakon, az elsőrendű vádlott pedig arcon ütötte. A fiú végül elismerte a telefonhívásokat.

Vallomásáról a kihallgatáson jelen nem lévő harmadrendű vádlott vett fel jegyzőkönyvet, amelyben hamis tényeket rögzített.

A másik fiatalkorú diákot kihallgatása során az első- és másodrendű vádlott többször is pofonvágta, valamint folyamatosan durván és fenyegetően beszélt vele azért, hogy ismerje be a bűncselekmény elkövetését. A fiú végül szintén elismerte, hogy kétszer felhívta telefonon korábbi osztályfőnökét.

A diákok nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek a kihallgatás során.

Olvasóink írták

  • 1. idir 2013. április 15. 16:59
    „A buntetes nem egyenlo az aldozat karanak megteritesevel.A rendorok megsertettek a demokratikus nagyhatalmakkal kotott bekeszerzodes kotelezettseget.Ezen kotelezettseg az alkotmanyban is vedve van.Az az alapja a demokratikus jogallami orszagnak.Az alkotmany hatalyanak tagadasa miatt alkotmanyvedelem alatt levo jogokat a redorok fegyveresen tamadtak meg es a kiskoru aldozatok jogaiban karokat okoztak .Milyen intezmenyes alkotmanyvedo aldozatvedo es karbecslo hatosag hianya miatt nincs aldozatvedes. Ezert a karokozo hatosagoknak elnezik ,hogy a magantulajdonban okozott, ertekben kifejezheto karteritest adossagot visszafizetsek az aldozatok reszere . Roviden az alkotmany ellen elkovetett bun kovetkezmenye ,hogy a bunos karokozot karteritesi adossag is kotelezi. Nem volt kotelezo felvalalni.
    Ami karokat a kiskoruak okoztak,azokat a szulok kotelessege vagy a gyamjaik kotelessege megteriteni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Lego

Szijjártó Péter szerint ez a megállapodás többről szól, mint egy kormány és egy nagyvállalat… Tovább olvasom