Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Képviselői irodát alakít ki Papp József

Papp József, Csorna volt polgármestere az elmúlt hétvégi választás után nemcsak a vereség mértékén, de a tényén is meglepődött. Mint fogalmazott, a jövőben teljes értékű országgyűlési képviselői munkát végez.
Csornán a választók többségének akaratából Papp József (MSZP) tizenkét év után megválik a polgármesteri tisztségtől. A vasárnapi önkormányzati választáson az 5819 érvényes szavazat közül 1383-at sikerült megszereznie, s ez mindössze 23,77 százalék.

A nagypolitika

is hozzájárult a kudarchoz


– Meglepődött, hogy ennyire megcsappant a bizalom önnel szemben? – kérdeztük a volt városvezetőtől.
– Elsősorban nem erről van szó. Látjuk, hogy ma Magyarországon hogyan történnek a dolgok, s ez a helyzet egyszerűen elsöpört bennünket. Persze, nekünk is megvan ebben a saját részünk, de ezt a helyzetet nem csak helyben állítottuk elő.
– Természetesen.
– Hogyan emlékezik a városvezetőként eltöltött tizenkét évre?
– Nagyon komolyan vettem a munkámat, minden sikernek örültem, és borzasztóan megviselt, ha valami nem sikerült. Rendkívül sok kellemes emlékem van, tapasztalatokat szereztem, megfelelő kapcsolatrendszerrel rendelkezem. Mindemellett folyamatos támadások kereszttüzében éltem, de úgy érzem, meg tudtam birkózni ezekkel. Akkor zavartak leginkább, amikor már a családomat is elérték. Ezután is emelt fővel fogok járni Csornán.

„ Nem bújok el”

– Mire a legbüszkébb azon feladatok közül, amelyeket sikerült megvalósítani?
– Nehéz a választás, de éppen a csornai kötődésem miatt és volt hunyadis diákként elsőre a Hunyadi-gimnázium felújítása „ugrott be”.
„ Abban, hogy Csornán ma vezetékes gázzal fűtenek, hogy működik a szennyvízcsatorna-hálózat, az én munkám is benne van. S ha akadnak is ellentétes vélemények, ezek az én polgármesterségem idején elért sikerek.”
– Hogyan tovább?
– Eddig a frakció tolerálta azt, hogy elsősorban csornai polgármester voltam és csak másodsorban a frakció politikusa. A jövőben teljes értékű országgyűlési képviselői munkát végzek, ami nem azt jelenti, hogy minden időmet Budapesten töltöm. Csornán képviselői irodát alakítok ki, és országgyűlési képviselőként rendszeresen fogadóórát tartok, rendezvényeket szervezek, tehát nem bújok el.
– A vasárnapi helyhatósági választáson az MSZP három mandátumot szerzett. Ön is ott lesz a városi képviselő-testületben?
– Az én személyes döntésem az, hogy nem. De az ilyen lényeges döntéseket eddig sem egyedül hoztam meg. Tárgyalunk az MSZP helyi elnökségével, és én felajánlom az önkormányzati mandátumot. Arra kérem az elnökséget, hogy a javaslatommal értsen egyet.

Félti volt kollégáit

– Négy év múlva ismét önkormányzati választás lesz. Lehetséges, hogy újra megpályázza a polgármesteri posztot?
– Nem zárom ki ezt a lehetőséget, ha az eddigi támogatóim továbbra is bíznak bennem.
– Elképzelhető a jövőben valamilyen kapcsolat ön és az új polgármester között?
– Az új polgármester elég barátságtalanul nyitott az irányomba, hisz egy budapesti ügyvédi irodát bízott meg a munkakör átadásával-átvételével kapcsolatban. Ugyan nem tőle, de mindenféle fenyegető üzenetek jutottak el hozzám. Ennek ellenére, ha a polgármester igényli a segítségemet, akkor meg fogja kapni. Arra kérem azonban a győzteseket, hogy megfontoltan döntsenek. Féltem ugyanis a volt kollégáimat, akik akár hivatali, akár intézményi szinten jó szakemberek, ám nap mint nap át kell élniük azokat a fenyegető üzeneteket, hogy útilaput kötnek a talpukra. Ez nem európai megoldás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkedvesebb gyerekdalok gyűjteménye

Nagyszerű albumot adott ki a Fortuna Records: az óvodásdalok gyűjteményének második részét. Tovább olvasom