Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Kérdőívet készített az LMP

Tizenkét, az alkotmányozással összefüggő kérdésből álló kérdőívet készített az LMP. Az ellenzéki párt szombati közleménye szerint az internetes kérdőív segít eligazodni az állampolgároknak, hogy a kormánypártok valóban a nevükben alkotmányoznak-e.
A Kinek a nevében kormányoznak? című kérdőív kérdései érintik egyebek mellett a jogállami garanciákat, az Alkotmánybíróság hatáskörét, a lakhatáshoz való jogot, a világnézeti semlegesség kérdését, a természetvédelem fontosságát, a visszaható jogalkotás tilalmát, a jövő generációk jogait és az egyes közjogi intézmények élén állók újraválaszthatóságának korlátozását.

Az LMP közleménye szerint a kérdéssor rávilágít arra is, hogy "egy tizenkét pontból álló, bizonytalan sorsú kérdőív nem biztosítja az állampolgári részvételt" az alkotmányozásban. Mint írták, ehhez valós egyeztetési folyamatra, széles társadalmi konszenzusra és elegendő időre van szükség, ezért az LMP úgy tartja, hogy az új alaptörvényt a következő Országgyűlésnek vagy népszavazásnak kell megerősítenie.

Olvasóink írták

 • 6. k.elvis 2011. március 12. 21:44
  „A félreértelmezett és antiszemitizmus elleni harccal felturbózott liberalizmus és toleranciaipar károsabb mint egy háború: aljas módon, báránynak, toleratának öltözve öl ki maga körül mindent ami normális és morális”
 • 5. k.elvis 2011. március 12. 21:41
  „LMP = liberalizmus, liberalizmus = SZDSZ. A liberalizmus a társadalmak romba döntője. Különösen aljas, hogy az LMP az egyébként támogatandó környezetvédelem álarca mögé bújva ugyanazt a szélsőséges, kizsákmányoló és deviáns liberál-kapitalizmust képviseli, mint az SZDSZ. Az LMP mögött semmiféle társadalmi bázis nincs, csak a szélsőségesen liberális médiahatalom. Az fújta fel ekkora lufivá. A jobbik ezzel éppen ellentétes helyzetben van. A legnagyobb társadalmi bázissal rendelkezik, de a legnagyobb médiaellenszélben kénytelen küzdeni.”
 • 4. igazságkereső 2011. március 12. 19:02
  „Most már valamennyi párthoz szól az itt leírt kérés: kérdőívek gyártása és kiküldése helyett az emberekkel, azok nehéz körülményeivel, annak megoldásaival kellene és illenék már foglalkozni végre.Nagyon sok az idős (57-58 éves)munkanélküli, akiket már semmilyen munkahelyre semmilyen körülmények között nem alkalmaznak.Sajnos már semmilyen ellátást nem kapnak,de a szolgáltatók ( Hőszolgáltató Kft,EDF DÉMÁSZ Zrt, GDF Suez Gázszolgáltató )már a ki és lekapcsolási értesítőket küldik ki! Tehát mindenképp e súlyos gondok azonnali megoldása a szükségszerű, különböző kérdőívek kiküldése helyett, ha a politikusaink valóban azt akarják elhitetni magukról,hogy a Magyar Parlamentben Magyarország polgárainak egy igen jelentős részének súlyos gondokat okozó problémáik megoldása érdekében veszik fel fizetésüket parlamenti képviselőként,olyan gondok megoldásaiért,melyet tulajdonképpen nem is a lakosság generált."Ez ami munkánk és nem is kevés", hogy egy versidézetet citáljak,még ha nem is egészen pontosan!”
 • 3. zero 2011. március 12. 18:09
  „Ha nincs szdsz az lmp is jo”
 • 2. dodó 2011. március 12. 16:05
  „Kedves DM!
  Kérem, készítsenek a Belföld, Külföld, Szeged mintájára egy LMP nevű ablakot is! Így gyorsabban, egy kattintással érhetnénk el a nekünk és az országnak oly fontos LMP még fontosabb híreit! Továbbá kérem, ne érjék be napi két-három LMP-s tudósítással! Kis odafigyeléssel biztosan lehetne napi nyolc-tíz cikket is lehozni róluk/velük.”
 • 1. zoltanszabo 2011. március 12. 14:29
  „Ez az LMP nem volna egy rossz párt, csak nagyon halkan, erőtlenül nyilatkozik.
  Amíg a fityisz kis testvére--Orsos Valter --unokatesója ez a Shiffer t. addig nem nagy ellenfélnek számít a Parlamentben.
  Ami a beküldött 12 pontot illeti--csak egy csomó lóvé eltapsolása volt a cél---nem a mi kis emberek véleményére voltak kíváncsiak. Ez csak porhintés volt !!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karinthy Frigyes két művéből készített filmet Mátyássy Áron

Karinthy Frigyes két művének - Utazás a koponyám körül és Tanár úr kérem - ötvözéséből készítette el… Tovább olvasom