Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Kerék Csaba: tagadta bűnösségét

Kerék Csaba másodrendű vádlott – a Britton-cégcsoport tisztségviselője, akit az ügyészség sikkasztással és pénzmosással vádol – tagadta bűnösségét a Kulcsár-per csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon.
Ugyanakkor Kulcsár Attila szintén tegnap ismertetett nyomozati vallomásában arról beszélt, hogy Kerék Csaba miként segítette jogosulatlan tranzakcióit, miként adott tanácsokat, instrukciókat az ügyfelek megkárosításához, a sikkasztáshoz. Kulcsár Attila a szerdai első tárgyaláson a bíróságnak átadott rövid írásbeli nyilatkozatában elismerte bűnösségét, egyúttal jelezte, nem tesz vallomást. Ezért korábbi, ügyészek előtt tett nyilatkozatait kellett ismertetnie csütörtökön a bíróságnak.
Kerék Csaba 1998 májusában ismerkedett meg a K&H brókercégénél dolgozó Kulcsár Attilával, elmondása szerint kapcsolatuk az első két évben ügyfél-bankári jellegű volt, később pedig befektetői. 1998 júniusában Kerék Csaba értékpapírszámlát nyitott a K&H Brókerháznál, a számla feletti rendelkezési jog pedig a banké, illetve Kulcsár Attiláé volt. Kerék Csaba, az elsőrendű vádlott őt terhelő nyomozati vallomásaival ellentétben megjegyezte, hogy Kulcsár Attila nem szorult rá az ő tanácsaira. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pólus-

programról

a kamarában

Beszéljük meg! című fórumsorozata keretében a megyei kereskedelmi és iparkamara tegnap Fejlesztési… Tovább olvasom