Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kerékpárost gázolt egy országgyűlési képviselő

Kivilágítatlan kerékpárral közlekedő biciklist gázolt halálra egy országgyűlési képviselő a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvari külterületén péntek este. Csontos János szocialista képviselő ütött el autójával egy kerékpárost, aki életét vesztette.
Vezendi Jánosné százados, a rendőrség megyei szóvivője a balesetről szóló információt megerősítve elmondta: a település külterületén egy országgyűlési képviselő személygépkocsijával elgázolt egy kivilágítatlanul közlekedő kerékpárost. A biciklis kórházba szállítás közben a mentőben életét vesztette. A szóvivő ugyanakkor nem adhatott tájékoztatást a képviselő személyéről.

Vezendi Jánosné elmondta, a baleset után a képviselő lemondott mentelmi jogáról, együttműködött a kiérkező rendőrökkel, és megfújta az alkoholszondát is, ami negatív volt. A képviselő vállalta a vérvételes vizsgálatot is. A vizsgálat a közlekedési ügyész bevonásával folytatódik.

Olvasóink írták

 • 15. klj_54 2009. március 29. 21:12
  „Nekem a bringámon elöl, hátul villogó fények vannak.
  Erre föl a múltkor este leszedett egy zsaru és meg akart büntetni.
  Mondom neki, hogy jelentsen fel!
  Arra meg ő nem volt képes.
  Én kamionnal dolgozom külföldön, tehát egy más közlekedési kultúrához vagyok szokva.
  Egyszerűen nem tudtam elmagyarázni a zsarunak, hogy a "mezei" világítás sz@rt sem ér. De a villogást több száz méterről látom.
  Aki meg kimegy a közútra világítás nélkül, azt törvény által nem védeném, hanem egyfajta öngyilkosnak tekinteném.”
 • 14. migusz 2008. november 22. 21:54
  „Joy, tökéletesen egyetértek!”
 • 13. joy 2008. november 22. 15:11
  „-1. Azt írtam, hogy ez a törvény, nem azt, hogy jó.
  Véleményem szerint a magyar jogrend és alkalmazás pillanatnyilag a bűnöző gazembereket védi a becsületesekkel szemben. A parlamenterek élen járnak a gazemberségben, hiszen számla nélkül mindenki annyit lophat, amennyi a képére ráfér -az pedig igen méretes!

  -2. Jó lenne, ha aszegedi rendőrség az "akciózás" helyett minden nap rendesen tenné a dolgát, sokkal kevesebb probléma lenne.

  -3. Sajnos a biciklisek 75-80 %-ka kívül épp olyan sötét, mint belül. A legelemibb óvatosságot sem teszi meg saját élet!e érdekében.”
 • 12. cyt 2008. november 22. 14:51
  „A pontos korulmenyeket nem ismerjuk (mert a cikk azokbol csak egyet-kettot irt meg), de az "nagy baj", ha valaki orszaguton, sotetben, kivilagitatlanul kozlekedik. Legyen az kerekparos vagy akarmilyen kozlekedesi eszkoz. A kerekpar persze a legrosszabb, mert ugyebar gyakorlatilag a "leggyengebb" kozlekedesi eszkoz. No meg a leglassabb is. Szoval idiota az, aki lampak es fenyvisszaveros melleny nelkul megy ki sotetben az orszagutra kerekparral. No persze a KRESZ-t is megszegi.
  Amit a kepviselo tett, az szerintem a legnormalisabb dolog. Teljes egyutmukodes az eset tisztazasanal. Koszonet a peldamutatasert. Igy is lehet, nem csak "bunko modon".”
 • 11. keletaru 2008. november 22. 13:53
  „CSillagszoró müveleteket este kellene a közúton , nem a boltokba ,. Lehet akkor többen élnék meg a reggelt ! S tény a kerékpárosok néha tényleg kamikázék mint ahogy valaki leírta . De ennek van még egy durvább ténye az " elektromos kerékpár" , na mert azt szinte csak idősek használják padló gázon . Na azt nem egyszerű ki védeni mikor a gépjármű eléhajtanak ZEBRÁN ! S még mutogatnak is nekünk mikor rá dudál az ember ! Jó lenne már ott is a nulla tolarencia ! Ne mindig csak a gépjárművezetők .”
 • 10. Zs 2008. november 22. 13:18
  „Azt gondolom, hogy esőben, rossz látási viszonyok között "jelzés" (kivilágítás, láthatósági mellény) nélkül az a csoda, ha valamelyik megyében nincs legalább 1-2 ilyen eset esténként - a többi már csak szerencse dolga.

  Komolyan mondom, hogy az orosz rulett kütyafüle némely felelőtlen ember magatartásához képest és a legszomorúbb az, hogy mindig az élőknek nehéz utána; legyen az a bringás családja, vagy az autós.

  amina: a Kárászon ne gurulj végig, ott a Feketesas bringasávval... :)”
 • 9. atomboy 2008. november 22. 13:00
  „gyu, lehet tudni, csak hatrafele kellene nezni.
  Mint kerekparos, en se tudom megerteni, miert nem aldoznak parszaz forintot lampakert. De ugy nez ki, egyeseknek nem fontos az eletuk.”
 • 8. gyu 2008. november 22. 12:22
  „Lehet népszerűtlen leszek, de sajnos amina jól szólt.
  Nagyon nagy probléma a sok kivilágítatlan kerékpáros. Most hogy korábban sötétedik, a probléma még súlyosabb.
  Este kivilágítatlan kerékpárral közlekedni nagyjából ugyanaz a műfaj, mint kamikáze-pilótának lenni, csak itt még nem tudod, milyen messze van a "cél".”
 • 7. amina 2008. november 22. 10:54
  „Én is mindig ettől rettegek, mert Mórahalmon szinte egyáltalán nincs kivilágított kerékpáros! és sok szülőnek még annyi esze is van, hogy kisgyermeket szállít igy! Én csak azt csodálom, hogy eddig itt nem volt ebből nagy baleset, de valszeg kellene már, hogy itt is elgondokozzanak az emberek milyen felelőtlenek!
  A rendőrség bezzeg azért rögtön büntet ha a Kárászon végiggurulok, de hogy egy városban nem világítják ki a kerékpárokat azt nem! Ez a felháborító! Én nem sajnálom azt, akit elütöttek, sokkal inkább aki elgázolta és neki kell azzal a tudattal élnie, hogy embert "ölt". Én sokat vezetek, többször csak hajszálon múlt, hogy nem lett baleset ugyanezért.”
 • 6. migusz 2008. november 22. 10:47
  „Joynak
  1. Attól, hogy törvény, nem biztos, hogy jó. Főleg, ha a tisztelt képviselők saját magukról döntenek.
  2. Szomorúnak tartom ezt a "hírértéket".
  3. Nincsen "ha", de sok példa van, amikor elbújnak a mentelmi jog mögé.
  Aműgy nem kötelesek megfújni a szondát a "tisztelt" képviselők. És ha nincs bizonyíték az ittasságra, akkor ugye nem is ivott. A mentelmi jog felfüggesztése pedig csak saját kérés vagy a parlament döntése alapján lehetséges.
  Amúgy részvétem a kerékpáros családjának.”
 • 5. Logaritmus 2008. november 22. 09:26
  „"ráfogják a biciklisre hogy nem volt rajta mellény(mert ugye lakotterületen kÍvül Kötelező"

  sőt, nem volt kivilágítva sem. ennyit róla.
  Isten Nyugosztalja békében.”
 • 4. gabianya 2008. november 22. 09:06
  „Na most ráfogják a biciklisre hogy nem volt rajta mellény(mert ugye lakotterületen kÍvül Kötelező).Ennyi.”
 • 3. TAZ 2008. november 22. 09:00
  „"ha", esetében nincs mentelmi jog, ugyanis tetten ért bűncselekmény esetében megszűnik! Márpedig egy halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása, de még egy tetten ért ittas gépjárművezetés is az !”
 • 2. joy 2008. november 22. 07:32
  „-1. Törvény a mentelmi jog.
  -2. Az eddigiek figyelembevételével bizonyhírértk.
  -3. A közlekedésben és történelemben nincsen "ha..."!”
 • 1. migusz 2008. november 22. 01:09
  „Én azt nem értem, hogy egy közlekedési balesetnél miért jár egyáltalán mentelmi jog. Ha valaki képviselő, akkor már azt csinál az utakon (is), amit akar??? És az már hírérték, hogy egy halálos gázolásnál lemond a mentelmi jogáról? Kíváncsi lennék, ha ő lett volna a hibás, mit tett volna?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: a változáshoz több kell, mint négy év

Orbán Viktor szerint a mai politikai elit a pénzügyi válság idején saját magát menti ahelyett, hogy… Tovább olvasom