Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Kerékpárút: aki kimarad, lemarad?

Dunaszigeten tanácskoztak a szigetközi polgármesterek, s közös állásfoglalást alakítottak ki a felső-szigetközi részen tervezett Euro-Welo nemzetközi kerékpárút nyomvonala ügyében: lobbiznak, hogy az aszfaltcsík ne kerülje el őket.
A dunaszigeti szigetközi polgármesterek megbeszélésének meghívott előadója a COWI Kft. képviseletében Keresztes Jenő volt, aki a kerékpárút nyomvonalának tervezését végzi. A budapesti cég álláspontja szerint Rajka–Dunakiliti–Feketeerdő–Mosonmagyaróvár a tervezett útvonal.
Ez ellen élesen tiltakoznak Dunasziget, Püski, Dunaremete, Kisbodak és Lipót polgármesterei, ugyanis a kerékpáros turisták a Dunát keresve évek óta ezen az útvonalon érkeznek és haladnak a Szigetközön át Győr felé. Úgy érzik, hogy a Duna elterelése súlyos hátrányba hozta ezeket a településeket és ezt a lemaradást csak fokozná, hogy a kerékpárút elkerülné őket. Felmerült alternatív lehetőségként, hogy a kétkerekűek számára kialakított aszfaltcsík a későbbiekben kibővülhetne az árvízvédelmi töltésen megépített másik kerékpárúttal. Szó esett a közlekedési minisztérium által kiírt pályázatról is, amely 50 százalékos önrészt kíván. Ezt a polgármesterek teljesen irreálisnak tartják, s legfeljebb 5 százalékos önrészt tartanának elfogadhatónak. A tanácskozás végül azzal zárult, hogy lobbizni fognak annak érdekében, hogy a kerékpárút ne kerülje el a Dunához közeli településeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Allergiás tüneteket csillapít az óvodai sószoba

Tavasszal alakították ki a sószobát a szegedi vasutas óvodában. Egészségmegőrzésre,… Tovább olvasom