Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Kerékpárút szeli majd át Sopront

• Kerékpárút Sopronban. Én azt hittem, hogy már 1996-ban elkészült a Deák tér és a postaüzemek között. Vonala: Deák téri iskola, Csengery út (Kőszegi útig, majd a Rák-patak felett a vasúti hídig), vágóhíd, postaüzemek. Vagy tévedek?

Az említett szakasz sajnos nem készült el teljesen, csak bizonyos részeken lehet kerékpárral közlekedni – mondta el érdeklődésünkre Kalmár István soproni alpolgármester. – A Kőszegi úti körfogalomtól a volt marhavágóig például egyáltalán nem épült kerékpárút, illetve a postaüzemek mellett is hiányos. A közgyűlés által megszavazott 30 millió forintból ezeket a részeket szeretnénk megépíteni. Szeretnénk ugyanis, hogy a kerékpárút Ágfalvától Sopron túlsó végéig teljes egészében elkészüljön. A harmincmilliós keretösszeget nem biztos, hogy teljes egészében fel fogjuk elhasználni.
Mint arról a Kisalföld már beszámolt, a kerékpárútra Sopron az Európai Uniótól harmincmillió forintos önrész mellett százmillió forintot nyert el. – A kivitelezés már a Frankenburg útnál tart – tette hozzá az alpolgármester. – A pályázatban az önkormányzat vállalta, hogy a köztes szakaszokat is megépíti. Erre nyújtott fedezetet az eredeti harmincmillió forintos önrész, ám ez már nem volt elegendő a Deák tér és a Tesco között hiányzó rész pótlására. Mivel a Deák tér felújítása a kerékpárutat is magában foglalja, itt megoldott lesz a biciklis közlekedés, a városvezetés azonban azt szeretné elérni, hogy egészen a Tesco áruházig megépüljön az út. A megemelt előirányzatból tehát a Deák tér és a Tesco közötti szakaszt kivitelezik.
A kiegészítő szakaszok megépítésével olyan összefüggő bicikliút valósul meg még ebben az évben, amely az Ágfalvi úti Sopron-táblától egészen a Tescóig vezet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változó idők

Bár Az utolsó metró már elment, Catherine Deneuve és Gérard Depardieu ismét találkoznak. Egy férfi… Tovább olvasom