Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Keresik

a csontokat

Budapest Mti Az Igazságügyi Orvostani Intézetben csütörtökre virradóra megvizsgálták a Kádár János koporsójában lévő maradványokat, és megállapították, hogy több csont hiányzik – adta hírül a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Kormos Endre elmondta: a koporsót szerda este 19.30 órára hantolták ki, és 20 órakor elszállították az Igazságügyi Orvostani Intézetbe. Itt egy antropológus és egy igazságügyi orvos szakértő vizsgálta meg a maradványokat. Megállapították, hogy több csont hiányzik.
Mint arról a Kisalföld is beszámolt, ismeretlenek szerdán meggyalázták Kádár János és felesége síremlékét: márvány fedlapját leszedték, a földet pedig kidobálták. A tettesek felfeszítették a volt pártvezető fémkoporsóját. Kormos Endre csütörtök reggel elmondta, hogy továbbra sem találják Kádár János feleségének urnáját.
Kádár János és felesége sírjának megbontása miatt egyelőre nem érkezett a rendőrséghez feljelentés kegyeletsértés miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Jármy Tibor elmondta, kegyeletsértés miatt csak a hozzátartozók tehetnek feljelentést „magánindítványban”, így tehát hivatalból nem indulhat ilyen eljárás.
Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint felszerelhetők térfigyelő kamerák a köztemetőkben, de azokat csak zárás után lehet mqködtetni. Adatvédelmi szempontból a nyitvatartási időn kívül – tehát egy zárt temetőben – rögzített felvételek szükséges ideig történő tárolása nem kifogásolható. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl gyorsan vezetnek a magyar sofőrök

Mintegy 3400 gyorshajtóról készült felvétel a legutóbbi TISPOL ellenőrzéskor. Az április 25-én és… Tovább olvasom