Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Keressük a legeredetibb családi recepteket!

A Délmagyarország és a Délvilág szerkesztősége karácsonyra az olvasók által beküldött eredeti, családi receptekből fotókkal gazdagon illusztrált, ízlésesen kivitelezett kötetet készít. A recepteket beküldők között havonta értékes nyereményeket sorsolunk ki.
Fotó: Frank Yvette
A magyar háziasszonyok híres konyhai tudására, gasztronómiai ötletességére és kísérletezőkedvére apellálunk, amikor most induló receptbeküldő versenyünket és játékunkat meghirdetjük.

A verseny kiírása

Manapság a konyhakultúra virágzásának lehetünk tanúi, akár a világ legtávolabbi pontján kedvelt finomságok leírásaihoz is bármikor hozzáférhetünk, megvásárolhatjuk a könyvesboltban. Arra azonban még nem volt példa, hogy legszűkebb pátriánk, a Dél-Alföld jellegzetes ételeit, tájjellegű receptjeit, de bármilyen újítást és ötletességet, vagy a nagymama legnépszerűbb főztjének titkát összegyűjtsék és közkinccsé tegyék. A Délmagyarország és a Délvilág szerkesztősége úgy döntött: karácsonyra egy ilyen, fotókkal gazdagon illusztált szakácskönyvet jelentet meg. Kérjük olvasóinkat – tervünkben legyenek partnereink, legyenek szerzőink! Osszák meg másokkal is gasztronómiai tehetségüket, a családi étkezések finom falatjainak leírásait!

Nem kell tehát mást tenniük, mint hogy a család legkedveltebb eredeti, vagyis nem egy másik könyvből kiollózott, maximum öt receptjét beküldik szerkesztőségünkbe. Különféle leveseket, főételeket (hús- és halételek, reformkonyha-különlegességek, stb.) és édességeket várunk. De ez nem minden. Az általunk felkért mesterszakácsok a receptekből kiválasztják a legjobbakat, a legeredetibbeket, és a beküldő nevét és fotóját is megjelentetjük készülő könyvünkben.

A puding próbája az evés – tartja a mondás –, mesterszakácsaink el is készítik a finomságokat, hogy megítélhessük az ízvilágot és a kreativitást. Ezt követően lefotózzuk az ételeket, ugyanis így bekerülnek olvasóink nagy, közös receptkönyvébe. A kötet megjelenéséig a beküldők között havonta értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Nagyításhoz klikk a képre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szavak titkos élete

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset… Tovább olvasom