Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Keresztény programok egyetemistáknak

A Szent László-szakkollégiumban kapott otthont Győrött az egyetemi lelkészség. Vezetője, Szalai Gábor atya elmondta: a megyeszékhely felsőoktatási intézményeiben tanuló fiatalokat szolgálják „keresztény hitük, igaz emberségük és európai műveltségük fejlődésében”.
Két éve a győri Szent László Katolikus Szakkollégiumban működik az egyetemi lelkészség. Összejöveteleik célja – miként Szalai Gábor plébános fogalmazott – a misszió, vagyis nem az, hogy megszólítsák, hanem hogy megtartsák a felsőoktatási intézményekben tanuló, már korábban megszólított fiatalokat.
– Keresztény értelmiségi réteg kialakulását próbáljuk segíteni azzal, hogy a világi képzés mellé lelki hátteret is biztosítunk. Nem házalunk Bibliával, nem utcán, gitárral a kézben, nem hangoskodva akarunk téríteni. A személyes életpéldákat, a csendes tanúságtételt tartjuk fontosnak – nyilatkozta érdeklődésünkre Szalai Gábor atya.
„ Az egyetemi lelkészség tulajdonképpen fiatalok közössége, akik valamiképpen kötődnek egymáshoz, és a hét szinte minden napján részt vesznek az összejöveteleken.”
– Hogy melyek ezek a programok? Az alkalmi előadások – például Ákos, az énekes, Czakó Gábor, az író – mellett keddenként a lelkészség hittanosai találkoznak, szerda elsősorban azoké a fiataloké, akik a katekumenek szentségének felvételére készülnek – mondta a plébános. – A csütörtök esti bibliaórákon a Szentírás egyes részeiről beszélgetünk, elmélkedünk. A szakkollégium kápolnájában hétfő kivételével mindennap van szentmise, sőt, alkalmanként a hallgatók zsolozsmáznak is.
A győri egyetemi lelkészség idén is tervezi az évek óta sikeres ökumenikus adventi könyvvásárt a Széchenyi-egyetemen, a keresztény ifjúsági bált, ami szintén nagy népszerűségnek örvend. Novemberben a Szent Erzsébet-ünnepkörhöz kapcsolódva hajléktalanoknak szerveznek ételosztást a lelkészséghez tartozó fiatalok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Britney kisfiának nevével üzleteltek

Britney Spears a népszerű popsztár pár napja hozta világra fiát, aki a Sean Preston Federline nevet… Tovább olvasom