Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Kereszténydemokraták: nem élünk rosszabbul

A Kereszténydemokrata Párt, a közelmúltban egyezséget kötött a Kisgazda Szövetséggel, és most az országgyűlési választáson megmérettetik magukat.
A Kereszténydemokrata Párt általános alelnöke, Rácz Ottó és a Kisgazda Szövetség elnöke, Cseh Sándor tartott hétfőn Győrben sajtótájékoztatót abból az alkalomból, hogy az új keresztény politikára törekvő Kereszténydemokrata Párt Győr-Moson-Sopron megye két választókerületében indít képviselőjelöltet. A párt arra számít, hogy az ország tizenhat megyéjében lesz képes megyei, ezért aztán országos listát is állítani. A konzervatív oldalt kívánják erősíteni, a nemzeti egységért dolgoznak – mondta Rácz Ottó.

Céljuk a szegénység felszámolása, a tudás és a szaktudás megbecsülésének kifejezésre juttatása, s van programjuk a nemzeti alapnyugdíjra. Szeretnék elérni, hogy megfizethető magyar alapélelmiszerek kerüljenek forgalomba, s a főállású anyaságnak meglegyen az anyagi alapja.

(Kéthavi minimálbérnek megfelelő összeg.) A depressziós kampányt rossznak tartják, s ellentétben a legnagyobb ellenzéki párttal tagadják, hogy az ország rosszabbul él, mint négy éve, még ha vannak is rétegek, amelyek rosszabbul élnek.

Cseh Sándor úgy vélekedett, hogy a kereszténydemokraták és a Kisgazda Szövetség összefogásával teljes lehet a magyar vidék lefedettsége, egységes, erős tömörülést tudnak létrehozni.

A Kereszténydemokrata Párt a megye 2-es választókerületében Szilágyi Ákos mezőgazdasági mérnököt, a 3-as számú választókerületben pedig a főiskolai végzettségű Bélafalvi Jánost kívánja indítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajka 142 millió forintra pályázott

Interreg-pályázaton nyerne 142 millió forintot a rajkai önkormányzat egy Németjárfalu (Deutsch… Tovább olvasom