Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Késik

a golfpálya

Zsira P. Horváth László Egy hónapot biztosan csúszik Zsirán a golfpálya építésének kezdete. A locsmándi fürdő tervezett eladása ugyanakkor jól jöhet a településnek, ugyanis a legesélyesebb vevő kapcsolatban áll a golfpályát építtető beruházói csoporttal.
Az építési engedély megszerzésének hiányában még nem kezdődhetett el Zsirán a tizennyolc lyukúra tervezett golfpálya megépítésének első üteme. Eredetileg úgy számoltak, hogy a kivitelezés már áprilisban megkezdődhet, ugyanakkor Dorogi Árpád már nem bízik abban, hogy májusban megindulhatna a beruházás.
– Az engedélyezés elhúzódott, nem tudjuk tartani az ütemtervet – mondta a polgármester. – A pálya osztrák magáncégek és a zsirai önkormányzat közös beruházása. A befektetők közül azonban ketten visszaléptek. Ez azonban nem veszélyezteti a projekt megvalósulását. Az első ütem földmunkái várhatóan őszre elkészülnek, de a pályát csak jövő év tavaszától lehet használni. Kevesebb lesz viszont a kapcsolódó létesítmény, így várhatóan nem épül fel a nyugdíjasotthon, a panzió és az apartmanház.
A locsmándi fürdő tervezett magánosítása viszont jól jöhet a településnek. Információink szerint a legesélyesebb vevő nem tervez nagy átalakításokat, ráadásul kapcsolatban van a golfpályát építtető beruházókkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz volt az idei matematika érettségi

Rendben befejeződtek kedden a matematika írásbeli érettségi vizsgák az ország 1208 középszintű és… Tovább olvasom