Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Késik a vidékfejlesztési beruházási előlegek igénylése

Várhatóan csak egy-másfél hónap múlva lehet előleget igényelni az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) vidékfejlesztési projektjeinek nyertes pályázataihoz, holott a korábbi elképzelések szerint május 1-jétől lehetett volna beadni az igényeket - közölte a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára.
Gőgös Zoltán közölte: az unióban a támogatási előleg fizetéséről szóló elképzelést ugyanis nemcsak az agrárügyekben illetékes szakmai apparátusnak kell jóváhagynia, hanem a versenyjoggal foglalkozónak is. Az EU-ban ugyanis a szóban forgó támogatást újként kezelik, ezért szigorúbb az eljárás.

Gőgös Zoltán aláhúzta: Magyarország nem tett le róla, hogy az ÚMVP vidékfejlesztési projektjeinek nyertes pályázataihoz finanszírozási előleget folyósítson. Az előfinanszírozás ugyanis gyorsabb indítást tesz lehetővé a kistelepülések beruházásainak elkezdésekor.

Az államtitkár még április elején jelentette be, hogy május 1-jétől egy hónapon keresztül előleg igényelhető az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program vidékfejlesztési projektek nyertes pályázataihoz. Az előleg az uniós támogatási összeg 20 százalékát érheti el. A tárca számításai szerint az előlegfizetés 70-80 milliárd forint összegű támogatást érinthet. A minisztérium úgy kalkulál, hogy ennek az összegnek a 20 százalékát veszik igénybe előlegként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen nincs! Újabb csúcsra emelkedik a benzin ára

Vége a "kegyelmi" állapotnak, elemzők szerint a jövő héten újabb üzemanyag áremelés jön. Újabb történelmi csúcsot érhet el a benzin ára. Tovább olvasom