Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Késnek a roma ösztöndíjak

Nem fizették ki határidőre a roma gyerekek számára megítélt, tanulást segítő ösztöndíjakat. Korábban januárról volt szó, de a pályázatot kiíró, szaktárca által felügyelt közalapítvány már csak február közepére ígéri az utalást.
A tanulmányi költségeket most, a második félév kezdetekor kell kifizetni, ezért a pénzszűkében lévő diákok komoly bajban vannak - írja a Magyar Nemzet. A fiatalok közül sokan közülük arra kényszerülnek, hogy diákhitelből fedezzék az ilyenkor aktuális költségeket, hisz arról sem értesítették őket, hogy nyertek-e egyáltalán ösztöndíjat a következő félévre. Idén összesen 540 milliós forintos keretre pályázhattak a roma fiatalok tanulmányi eredményük alapján. Az általános iskolások 25-30 ezer, a középiskolások 30-40 ezer, a felsőoktatásban résztvevők 90 ezer forintot kapnak, amit januárban kellett volna kifizetni.

Olvasóink írták

  • 3. dodó 2009. január 27. 16:26
    „Szegíny romát az ág is húzza.”
  • 2. achilleus 2009. január 27. 10:45
    „Kedves Kamu/Néni. Ezek felsőoktatási ösztöndíjak lehetnek, legalábbis ők vehetnek fel diákhitelt. Azok a romaszármazású fiatalok, akik a felsőoktatásba kerültek igenis megérdemelnék, hogy a HIVATAL a lehető legnagyobb méltányossággal járjon el az érdekükben. Ezek a fiatalok valószínűleg egyébként is nehéz anyagi körülmények közül jönnek, erre az a kormány, amelyik éjjel-nappal rasszistázik, az teszi számukra lehetetlenné a felemelkedést, adminisztratíve gátolva a tanulmányaikat. A (...ez a durva jelzők helye...) kormány ezzel azt bizonyítja, hogy NEM IS AKARJA a cigányok felemelkedését, csak ürügy a cigányvédelem, nekik az a jó, ha a cigány ott marad a putriban.”
  • 1. KamuNeni 2009. január 27. 09:58
    „Remelem nem a ciganyok kapjak kezhez ezt a penzt hanem az iskolak ahova jarniuk kellene.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IMF-jelentés: angolul tájékoztat a kormány

Angol nyelven tette fel honlapjára a Pénzügyminisztérium a Nemzetközi Valutaalap (IMF)… Tovább olvasom