Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Később hozzák Budapestre az új metrószerelvényeket

A főpolgármester elismerte, hogy az ígértnél később érkeznek Budapestre az új metrószerelvények. A gyártó, az Alstom cég valószínűleg kötbért fizet majd a késedelem miatt.
Az eredeti tervek szerint ősszel már megkezdhették volna a próbaüzemet a 2-es metró vonalán, de várhatóan csak 2009-re szállítják le ide az új kocsikat - mondta a főpolgármester újságíróknak csütörtökön Budapesten.

Demszky Gábor úgy fogalmazott: kellemetlen az Alstom késése. Az oka pedig az lehet, hogy a cég egy "nagy kínai szállítása miatt" valószínűleg hátrébb sorolta Budapest megrendelését - tette hozzá.

A BKV és az Alstom 2006-os szerződése szerint idén májusban kellett volna megérkeznie az első új metrószerelvénynek a fővárosba. A Napi Gazdaság csütörtöki számában arról írt, hogy a 2-es metrón a mostani kocsik harmada nagy régi, lefutották a selejtezési előírásokban szereplő 3 millió kilométert, és selejtezésre szorulnak. Demszky Gábor ezzel kapcsolatban azt mondta: amíg nem érkeznek meg az új szerelvények, addig a régieket kell javítani illetve használni a 2-es metrón, hiába túlkorosak azok.

A 2-es metrón az összes régi szerelvényt újra cserélik majd, de ezeknek nem lesz automata irányítása. Az épülő 4-es metróra ugyanolyan típusú Alstom-kocsikat rendeltek, mint a 2-esre, de ezek már teljesen automatizáltak lesznek - magyarázta a főpolgármester.

Olvasóink írták

  • 1. Írástudatlan. 2008. augusztus 15. 08:49
    „Na ez igen! Mi vidékiek meg szívunk!Nekünk ugye jó a régi ócska busz villamos troli de vannak olyan részei az órszágnak ahol még nincs villamosítva a vasút vonal sem!Az valószínűleg már nem tartozik a főváros hatáskörébe.Nyílván ezek a részek nem tartoznak Magyarórszághoz.Pedig mi vidékiek tartjuk el a fővárost!És még is mi isszuk meg a levét a főváros flancos kőltekezéséért.Én azt tartanám a legjobbnak ha az elhanyagólt megyék mint a miénk is leszakadnának a fővárostól!Legalább is ami adót odafizetünk a semmiért az megmaradna nekünk.Meg kellene próbálni mert már elég elviselhetetlen az elnyomás.De miért is kellene nekünk a fővárostól függenünk????Bátraké a szerencse!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberrablókra csaptak le a Tolna megyei rendőrök

Emberrablókra csaptak le Tolna megyei rendőrök. Egy férfi múlt hét szerdán kérte a paksi járőröket,… Tovább olvasom