Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Később jönnek az oroszok

Az önkormányzati választások utánra halasztották Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettes budapesti látogatását; a megbeszélésen a két ország közötti, elsősorban energetikai jellegű vitákban nem várható előrelépés, legalábbis a magyar fél nem készül semmilyen megállapodás aláírására - írta a Népszabadság.
A lap információi szerint a látogatásnak keretet adó Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság következő, budapesti ülését eredetileg e hét szerdára tervezték, ám Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a kétoldalú gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos a választási kampány miatt igen elfoglalt, és orosz részről sem ragaszkodnak a szeptemberi időponthoz.

Fellegi Tamás először augusztus végén járt hivatalosan Moszkvában, előkészítendő a vegyes bizottság következő ülését, ám a vitás kérdéseket - mint például a Malév ügye, illetve az orosz Szurgutnyeftyegaz tulajdonában lévő Mol-pakett esetleges megvásárlása - nem tudta sikerre vinni - írta a Népszabadság. Napirenden szerepelhet még a 2015 utáni gázbehozatal kérdése, a paksi atomerőmű bővítése, valamint a Déli Áramlat magyarországi szakaszának ügye.

A Népszabadság kérdésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem erősítette meg sem a találkozó eredetileg tervbe vett szeptember 29-i eredeti időpontját, sem a lehetséges témákat, s csak annyit közölt, hogy a megbeszélésre előreláthatólag októberben kerül sor. A tárca azt is közölte, hogy az októberi vezetői szintű találkozón a felek nem készülnek dokumentum aláírására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kellemetlenebb formában térhet vissza az új influenza

Kellemetlenebb formában térhet vissza a télen az új influenza, amely tavaly világjárványt okozott -… Tovább olvasom