Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Később lesz döntés az Operaház főigazgatójának személyéről

Később lesz döntés a Magyar Állami Operaház főigazgatójának személyéről - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóirodája szerda este.
A közlemény szerint Horváth Ádám, akit Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szerdai hatállyal öt évre kinevezett az intézmény élére, miniszteri biztosként viheti tovább az operaház vezetését.

"A kormány szerdai ülésén Orbán Viktor miniszterelnök feladatul tűzte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogy a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatáról ne hozzon döntést a soron következő kormányülés előtt, tekintettel arra, hogy kormányülésen értékelik az Operaház helyzetét, finanszírozását és vezetését, ennek részeként a 2011. szeptember 2-ig kinevezett Horváth Ádám miniszteri biztosi tevékenységét is" - áll a kommünikében.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a miniszterelnöki döntés, valamint a június 10-i pályázati elbírálási határidő ellenére a mai napon eredményt hirdetett, amelynek érvényessége és fenntarthatósága a fenti körülményre tekintettel kérdéses.

Jelenleg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vizsgálja a döntéshozatali eljárást. Erről tájékoztatást kapott Horváth Ádám is, aki az Operaház vezetését miniszteri biztosként végezheti tovább - közölte a minisztérium.

Olvasóink írták

 • 4. bánki 2011. június 03. 18:56
  „Viktor még egy kockázatos kinevezést nem vállal be.
  Szerény véleményem : a szomszédok ,,atya" azért nagyon ,,netces". Jöhet a Blikk, VV. vagy Gyözike főszerkesztője az opera élére.

  Azért ne menjünk le ,,alfába" !

  ,,Molnár Ferenc író (Neumann) elveszi zsidó szerkesztője lányát, Vészi Margitot, de hamar elválnak. Egy lányuk születik, Molnár Márta (anyja neve Vészi Margit). Molnár Márta 19 évesen feleségül megy egy Horváth Zoltán nevűhöz. Közös gyermekük: Horváth Eszter és Horváth Ádám. Arról a Horváth Ádám tévérendezőről van szó, aki rövid ideig tv-elnök is volt és már 1957-ben került az MTV-hez (képen). Feltételezzük, hogy 1956-ban nem a magyar szabadságharcosok oldalán harcolt fegyveresen, hiszen a kommunista szőcsőbe a legfontosabb felvételi követelmény a megfelelő származás és a politikai elkötelezettség volt. Ma is az. A rendező úr leghíresebb műve a Szomszédok nevű giccses tévésorozat, amelyben az összes zsidó színészt fölvonultatták, évekig. Molnár Márta második házasságát a zsidó Sárközi György íróval kötötte meg. Közös gyermekük Sárközi Mátyás író, akinek valójában Molnár Ferenc volt a nagyapja."”
 • 3. DMagóg 2011. június 02. 11:13
  „"Később lesz döntés az Operaház főigazgatójának személyéről"

  Közbeszólt Az Operaház fantomja!
  "...Orbán Viktor miniszterelnök feladatul tűzte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek,... ne hozzon döntést..."

  Ennél könyebb feladat már nincs, ám ezt is képtelen volt végrehajtani a miniszter, döntött! Mit képzel ez magáról? Azt hiszi, hogy Ő dönt? A kis naív!”
 • 2. igazságkereső 2011. június 02. 10:40
  „A bankokkal kötött "devizagát" szerződést sem kellett volna ennyire elsietni,hiszen látható, hogy a bankok most is megvezették a kormányt,és ennek következtében a kormány "befeküdt" a bankoknak! El is hiszem,hogy a Bankszövetség elnöke,Patai Mihály úr vidáman csapott Dr.Orbán Viktor miniszterelnök úr kezébe,hiszen nem nehéz utánaszámolni,hogy ez a megállapodás milyen hasznot hoz az amúgy is a "devizaválság" kellős közepén 350 milliárd forint tiszta nyereségre szert tett magyarországi leánybankoknak!Bizony jó lenne felülbírálni, és felülvizsgálni ezt a 180.-ft/CHF "devizagátat",annál is inkább, mert mind a mai napig egyetlen kormánytényező,banki állásfoglalás sem cáfolta Dr.Boros Imre közgazdász (Magyar Hírlap 2010.november 26. pénteki számában) állítását, mely "magyar fordításban" annyit jelent, hogy a bankok a "svájci frank alapú" hitelelnevezéssel csak jól megvezették ügyfeleiket és ezt támasztja alá Torba Tamás cikke is "Adósrabszolga devizahitelesek" írása a Magyar Nemzet 2011. május 28.szombati számában! Akkor mi is ez a"hurráoptimizmus" a 180.-ft-os "devizagát" és a külön számlán gyűjtött tisztességtelen banki nyereség biztosítása? Mert itt csupán erről van szó, nem többről, de ez alég ahhoz, hogy valóban tönkretegyenek kb. 1 millió embert akkor,amikor a bankok az általuk generált "virtuális devizaválság" következtében is 350 milliárd forint tiszta haszonra tettek szert! Vagy erről a tényről sem Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr, sem Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter úr nem tud, vagy pedig a bankok a Bankszövetségen keresztül folytatott tárgyalásaik során símán megvezették a kormányt,melynek hátrányát a devizát, a valutát egyáltalán nem is látott "devizahitelesek" szenvedik el! Bizony szükség van a napokban, a Bankszövetséggel megkötött megállapodás felülbírálatára,mert Dr.Matolcsy György miniszter úr szavaival élve: semmi nincs kőbe vésve!!Egymillió emberről van szó,magyar állampolgárok,Magyarországon történő jogi védelméről a tisztességtelen haszonnal szemben!!Ugye meg fog történni?!!”
 • 1. palimadar 2011. június 02. 07:03
  „"kormányülésen értékelik az Operaház helyzetét, finanszírozását és vezetését,"

  Mi a csudáért kormányülés szintű a probléma???
  A szereposztásba nem szólnak bele?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: a kilábaláshoz az kell, hogy sokan és sokat dolgozzanak

Bajnai Gordon szerint a válságból való kilábaláshoz az szükséges, hogy sokan és sokat dolgozzanak, a… Tovább olvasom