Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Késsel intézte el a gyorshitelét

Folytatás az 1. oldalról.

A rendőrség kéri, aki a fotón látható támadót felismeri, a kilétéről tud vagy a történtekkel összefüggő bármilyen körülményről információja van, tegyen bejelentést a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi u. 54., tel.: 96/520-072), vagy a 107-es ügyeleti számon.
A takarékszövetkezet alkalmazottjai, köztük az a hölgy, akit a bankrabló megfenyegetett, nem kívánt nyilatkozni.
Hasonló bankrablás legutóbb nem egészen másfél évvel ezelőtt volt: 2005. december elején homlokába húzott sísapkával a fején, kezében fegyverrel lépett be két férfi a Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet győrsági fiókjába – a rablók szintén félmillió forint körüli összeget raboltak el.
2004. szeptember végén fegyverrel fenyegetőzve rabolta ki a Téti Takarékszövetkezet gyarmati fiókját egy ismeretlen, 20–25 év körüli férfi. Az elkövető a női alkalmazottat egy forgótáras fegyverrel a bevétel átadására kényszerítette, majd a mellékhelyiségbe zárta. A helyszínről közel félmillió forint készpénzzel távozott, majd kerékpárral elhajtott. A megyei statisztikában szerepel a 2004. júniusi bankrablás is, amikor az elkövető az alkalmazottakat szintúgy egy helyiségbe bezárta, és félmillió forintot zsákmányolt. A helyszín ezúttal Győr volt: az akkor „pechesnek” kikiáltott Téti Takarékszövetkezet, de most a Buda utcai fiókja. Érdekesség, hogy az elkövető akkor is tescós táskába rakta a pénzt.
Ebben az évben (2004 márciusában) volt Veszprémvarsányban is bankrablás: akkor még helikopterrel is keresték azt a sötét színq Lanciát, amivel a helyi takarékszövetkezet kirablója elmenekült az őt üldöző rendőrök elől. A rabló több százezer forintot vitt magával. 2004 januárjában pedig több mint egymillió forintot zsákmányolt az az álarcos férfi, aki fegyverrel rabolta ki a takarékszövetkezeti fiókot Győrszemerén. A támadó a három női alkalmazottat bezárta a mellékhelyiségbe, a pultra kitett pénzt pedig elvitte.
Végül még két eset a közelmúltból: 2003 májusában szintén a Nyúli Takarékszövetkezetet, de a nyúli fiókot rabolták ki. Egy baseballsapkát viselő, arra még a pulóverének csuklyáját is ráhúzó férfi „Ide a pénzt!” felszólítással rontott be a pénzintézetbe, ahol az alkalmazottakon kívül ügyfél is tartózkodott. Az elkövető több mint egymillió forintot zsákmányolt. 2002 júniusában viszont az elkövetőnek nem volt szerencséje, ugyanis amint végrehajtotta a fegyveres rablást a győri Kodály Zoltán utcai takarékszövetkezetben, az utcára lépve a rendőrök karjaiba szaladt, így csak pár lépésig örülhetett a félmilliós zsákmánynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézi a sztárokkal készült mqsorokat?

Tovább olvasom