Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Készenléti rendőrség Miskolcon

Készenléti rendőri egység állomásozik szerdától Miskolcon, a bevetési osztály állományába százan tartoznak.
A készenléti rendőrök Miskolcra telepítését a helyi vezetők hónapok óta szorgalmazták; a város MSZP-s országgyűlési képviselői a múlt év végén kérték Draskovics Tibor akkori igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy a közbiztonság javítása érdekében mihamarabb irányítson ilyen rendőri erőt a borsodi megyeszékhelyre.

A készenléti rendőrség miskolci bevetési osztálya kiemelt figyelmet fordít majd a demonstrációk és rendezvények biztosítására, a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságok alárendeltségében részt vesz közterületi szolgálatok ellátásában, krízishelyzetek kezelésében, fokozott ellenőrzésekben.

Rendőrségi vezetők szerint az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az erőszakos cselekmények megfékezése, a megbomlott közrend helyreállítása csak jól felkészített, kiképzett, korszerűen felszerelt rendőri állománnyal oldható meg jogszerűen és szakszerűen. A rendőrség társadalmi megítélését, elfogadottságát nagyban befolyásolja a tömegdemonstrációk és a konfliktusok kezelése, ezért is van szükség jól felkészített és kiképzett rendőri kötelékre.

A bevetési osztály állományába tartozók felét a készenléti rendőrségnél már szolgálatot ellátók adják, a többieket a miskolci rendészeti szakközépiskola hallgatóiból verbuválták.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. március 31. 12:12
    „Miért?
    Hát nem javul látványosan a közbiztonság? Nem írigyel(het)nek minket az EU-s országok?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőszak a vámosok kiképzésén

Vizsgálat indult a vám- és pénzügyőrségnél azután, hogy az egyik kiképzőközpontjukban valamilyen atrocitás történt. Tovább olvasom