Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 30°C Még több cikk.

Készítik a kistérség Európa-tervét

A Csornai Többcélú Kistérségi Tár- sulás regionális konferenciáján Papp József polgármester bejelentette: Csornán újra megindul a mezőgaz- daságigép-gyártás. A találkozó a vissza nem térítendő, uniós támogatások felhasználásáról szólt.
– Nem az kapja meg, akinek jobbak a kapcsolatai vagy szüksége van rá, hanem az, aki a legjobban felkészült – mondta Papp József csornai polgármester a minap tartott konferencián, amely a vissza nem térítendő uniós támogatásokról szólt. Ezzel a mondattal is válaszolt azokra a helybéli kérdésekre, amelyek arról szólnak, hogy Csorna hiába fizetett ki költségvetési pénzeket olyan projektekre, amelyek még nem valósultak meg a városban.
A polgármester sajtótájékoztatóján kijelentette: egyre több uniós támogatás várható a környékre is, ezek felhasználására időben fel kell készülni.
A kistérség nemrég vásárolta meg az úgynevezett EFOG- rendszert, amely a jövőbeni, helybéli fejlesztési programok kidolgozását segíti elő.
A fejlesztési pénzek felhasználására a helyi önkormányzat közel ötszáz kérdőívet küldött ki a környék intézményeinek, vállalkozóinak.
Zsolnai Máté térségfejlesztési szakértő elmondta: ezekben megkérdezik a különböző szervezeteket arról, hogy mi legyen a következő évtized fejlesztéseinek iránya a kistérségben. Papp József hozzátette: mindenképpen a turizmust és az agrárágazatot szeretnék előtérbe helyezni. Ehhez azonban elengedhetetlen a várost elkerülő főút megépítése, melynek hiánya a város első embere szerint is a fejlődés legfőbb akadálya.
Az előbbiekben említett kérdőíveket a csornai kistérség szervezetei feldolgozzák és a későbbiekben egy nyilvános fórumon a lakossággal megvitatják. Csorna polgármestere kijelentette: a hónap végén tervezi bejelenteni, hogy a városban újra megindulhat a mezőgazdasági gépek gyártása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dúla születése

Egyre többen szülnek dúla, azaz "civil" segítő asszony bevonásával, aki megkönnyíti a nehéz órákat. A dúla olyan szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának a szülés előtt, alatt és után. Auxner Beatrix Győrújbaráton él, főállású édesanya, képzett szülésznő és dúla. Már lánykorában elhatározta, hogy nagy családja lesz. Tovább olvasom