Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Készültség a Parlamentnél: hét embert már előállítottak

Példátlan rendőri készültség tapasztalható vasárnap délutántól az Országház környékén. Sajtóértesülések szerint legalább kétezer rohamrendőrt vontak össze a Parlamentnél és a Magyar Televízió onnan nem messze fekvő székházánál.
A Kossuth Lajos térre vezető utcákat lezárták, ugyancsak rendőrök állják el az utat az MTV székházánál. Délután fél hattól már nem engedték le a Kossuth téri metró megállónál az utasokat.

A védőpajzzsal, rohamsisakkal és gázálarccal felszerelt rendőrök az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatánál, valamint a Vértanúk terénél, a Miniszterelnöki Hivatalnál, a Szalai utcánál állnak sorfalat a kordonok mögött, a téren lévő gyalogosokat a kordonon kívülre küldik.

A kordonokkal teljesen körbezárt Kossuth tér környékén a rendőrök folyamatosan igazoltatják a kisebb csoportokban érkezőket, néhányuknak hátizsákját is átvizsgálják.

A Parlament mellett három vízágyú is felsorakozott. Az épület északi oldalában a parkoló területét teljesen megtöltötték a rendőrségi autóbuszok, mikrobuszok és járőrautók, míg a déli oldalon több teherautó is felsorakozott. A Kossuth Lajos tér közepén várakoznak a kutyás rendőrök.

Vasárnap estére két szervezet jelentett be megmozdulást a Kossuth Lajos térre, illetve a Szabadság térre.

Fokozott ellenőrzés: hét embert már előállítottak

Hét embert állítottak elő a rendőrök Budapesten vasárnap a népszavazás napjára bevezetett fokozott ellenőrzések alatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendezvények biztosításában résztvevő rendőri erők már nap közben elfoglalták kijelölt helyeiket.

A rendőrség tájékoztatása szerint a fokozott ellenőrzéseket megelőzési céllal vezette be a budapesti rendőrfőkapitány. Az ellenőrzéskor a rendőrség igazoltathatja az embereket, ruházatukat, járműveiket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azoknak a bevitelét a rendezvényekre megtilthatja. Az ellenőrzések célja a megelőzés, és a rendőrség úgy hajtja végre ezeket, hogy ne zavarja az embereket, vagyis csak a kifejezetten gyanús embereket ellenőrzik.

Délután hét óráig hét embert állítottak elő. Közülük egyet köröztek, 18 óra 10 perc körül pedig a Budapest V., Báthory utca - Honvéd utca sarkán egy férfit közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt fogtak el. A közlemény azt nem írja, hogy mit találtak a férfinél. Öt embert azért állítottak elő, mert nem tudták igazolni magukat.

Olvasóink írták

 • 4. Kolompár Rómeó 2008. március 10. 07:26
  „Hihetetlen. Az embereknek nem lehet saját gondolatuk? Maguktól nem dönthetnek úgy, hogy utcára mennek? Mindenképpen valaki másnak kell kiküldenie őket?

  Nem, mintha egyetértenék a törés-zúzással.

  Amúgy meg miért kell valakit előállítani? Azt nem kémiai anyagokkal szokták csinálni? Embert hogyan állítok elő? Miből?”
 • 3. anonym 2008. március 09. 22:11
  „A felbújtó mindég háttérben van. Menekül, ha bajt neszel, a felbújtatott kisember viszi a balhét !Mint a háborúban. Aztán a vezérek egyszer csak kezetfognak ,mintha misem történt volna .
  A hatalom a lényeg !”
 • 2. ukuku 2008. március 09. 21:18
  „No igen, van tippem, hogy ki a felbújtó....”
 • 1. bunkócska 2008. március 09. 20:48
  „Bunkók! Az is aki ott van és az is aki pénzt adott nekik és odaküldte őket”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális kutyatelep ellen tiltakoznak Debrecenben

Aláírásgyűjtésbe kezdtek és feljelentést tettek a lakók egy asszony ellen Debrecen méhészföld nevű… Tovább olvasom