Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Két- és négyemeletesek

a családi házak helyén

A régi házak helyett társasházat építenek. Ez történt ott is, ahol mi lakunk, velünk szemben. Arra senki sem gondol, hogy a kilátás már nem lesz ugyanaz?

Az SMS nem egyedi, Győr számos – főképp családi házas – negyedéből érkezett már hasonló panasz. Íme a hivatalos válasz: az érvényes rendezési tervben a helyi építési hatóság szabályozza, hogy egy-egy telek mekkora része építhető be, milyen magasságban. Ezeket az előírásokat a környéken lakók is megtudhatják a polgármesteri hivatalban és a szomszédok ügyfélként azt is nyomon követhetik, hogy azokat az építtető betartja-e. Ebből következően a lakosok érdekeiket elsősorban a rendezési terv változtatásakor érvényesíthetik. Győrben azonban az elfogadás előtt álló szabályozás véleményezési időszaka már lezárult, a közgyűlés a közeljövőben fogadja el a rendezési tervet.
A panaszos, ha még időben lép – tehát az építkezés előtt –, élhet fellebbezési jogával, ha úgy érzi, sérülnek jogai, érdekei. Az építéshatósági irodához fordulhat és bíróságra is mehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Kattogó lámpa”

A Győri Nők Független Szervezete a jótékony célú rétesárusításból befolyt bevételét a vakok és… Tovább olvasom