Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Két szűk esztendő következik

Költségvetési értelemben szigorú évek elé néz az ország, két szűk esztendő következik – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. A kormányfő a jövő évi költségvetés tervezése kapcsán elmondta: a tárcák a tervezési előirányzathoz képest összesen 300 milliárd forinttal szeretnének többet kapni, miközben a kormány mozgástere 30 milliárd forint körül van. Gyurcsány Ferenc szerint nem lesz az ideinél több „közforrás” a következő évben az egészségügyre, és ráadásul hatszázalékos inflációval is számolni kell.

A Fidesz és a KDNP kivonult

Navracsics Tibor (Fidesz) szerint Gyurcsány Ferenctől, amióta kormánya megkezdte a működését, ugyanazokat a gondolatokat lehet hallani, tetteket viszont nem látni. Erről hétfőn napirend előtt beszélt a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben, a miniszterelnök felszólalására reagálva. A Fidesz és a KDNP képviselői kivonultak az Országgyűlés üléséről hétfőn, a miniszterelnök napirend előtti felszólalásának kezdetén, előzetes bejelentésüknek megfelelően, csak Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Semjén Zsolt, a KDNP elnök-frakcióvezetője hallgatta végig Gyurcsány Ferenc beszédét.

Közéleti személyiségek felhívása

Több mint kétszáz neves közéleti személyiség felhívást tett közzé, amelyben felkérik honfitársaikat, hogy a forradalom 50. évfordulójának méltó megünneplése és az arra való felkészülés érdekében függesszenek fel minden térfoglalást, tüntetést október 20-án este 7 óra és november 4-én éjfél között. Az aláírók bíznak abban, hogy a terület eddigi használói eleget tesznek kérésüknek. Ha mégse, akkor felkérik az illetékes hatóságokat, hogy minden jogszerű eszközzel tegyék alkalmassá a Kossuth Lajos teret az évforduló megünneplésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmegy az Árkád megnyitására?

Tovább olvasom