Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Két ajánlat a taszári repülőtér hasznosításának pályázatán

Két ajánlat érkezett a taszári repülőtér hasznosítására kiírt harmadik pályázatra, amelynek határideje hétfőn járt le - tájékoztatta Kolber István, a reptérfejlesztés miniszterelnöki megbízottja az MTI-t kedden.
A szocialista politikus megjegyezte: több korábbi befektető, aki jelezte, hogy érdeklődését fenntartja, a gazdasági válság miatt mégsem vesz részt a pályázaton.

Az ajánlattevők hétfőn adták be ajánlatukat a nyilvános, kétfordulós pályázatra - ismertette Kolber István. Hozzátette: a pályázóknak finanszírozási képességük, a befektetési szándékuk komolyságának igazolása érdekében 100 millió forint ajánlati biztosítékot kellett befizetni.

Ismertetése szerint a pályázóknak az első fordulóban a jogi és pénzügyi alkalmasságukról kellett számot adniuk, vagyis arról, hogy rendelkeznek olyan Magyarországon bejegyzett céggel, aki jogosult repülőtér üzemeltetésére.

A miniszterelnöki megbízott, egyúttal Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője közölte: a beérkezett pályázatok értékelése megkezdődött, az értékelő bizottság 15 napon belül alakítja ki javaslatát. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vezérigazgatója ennek alapján dönt, hogy ki vehet részt a pályázat második fordulójában, a tárgyalásos szakaszban, amelyet a Vagyontanács által kijelölt bizottság folytat le.

Kolber István hangsúlyozta: a hasznosítás kapcsán támasztott követelmények szigorúak. Nemcsak három, illetve hat évre kell a fejlesztési vállalásokról számot adniuk a pályázóknak, hanem ezek pénzügyi hátterének meglétéről is, a vételárra pedig garanciát kell vállalni.

A taszári repülőtér hasznosítására az első pályázatot a múlt év októberében írták ki, amelyre három ajánlat érkezett, közülük egy nyertest hirdettek: egy konzorcium 30 hektáros területen buszgyárat épít 4,3 milliárd forintos beruházással. A második, ez év júniusában eredménytelenül zárult pályázatra ugyancsak három jelentkező volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavitték az ellopott számítógépet Sajóörösön

Visszavitte egy sajóörösi férfi az egyik közintézménybe azt a számítógépet, amit megvásárlásra… Tovább olvasom