Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Két ajánlat érkezett a debreceni villamosok gyártására

Debrecen - Két cég nyújtotta be az ajánlatát a debreceni villamosok gyártására a keddi határidőig.
Pajna Zoltán (Fidesz) alpolgármester tájékoztatása szerint az új debreceni 2-es villamosvonal járműveinek beszerzésére ötödízben indított nyílt európai uniós közbeszerzési eljárás keretében négy cég - a cseh Skoda, a horvát Koncar, az olasz AnsaldoBreda, valamint a spanyol CAF - vásárolta meg a pályázati anyagot. Közülük a keddi határidőig az AnsaldoBreda és a CAF nyújtott be ajánlatot a 18 villamos szállítására.

Egy korábbi tenderen a város a spanyol pályázót hirdette ki győztesnek, de a két alulmaradt akkori pályázó megtámadta a végeredményt a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, és ezután új pályázatot írtak ki.

Az uniós projekt támogatási szerződését még 2008-ban írták alá – emlékeztetett Pajna Zoltán, hozzátéve, hogy a beruházásnak ez év végén kellett volna befejeződnie.

A többszöri közbeszerzési eljárás kétéves késedelmet jelent. A támogatói szerződés módosítása szerint a villamostender befejezési határideje 2012. december 31., a pénzügyi elszámolásnak 2013. június 30-ig kell megtörténnie.

Az összesen csaknem 18 milliárdos beruházás keretében 7,2 kilométer hosszúságú új villamospálya épül Debrecenben, és 18 új csuklós villamost helyeznek üzembe.

Olvasóink írták

  • 1. cyt 2010. augusztus 18. 14:23
    „Ez a debreceni villamos pályáztatás esete is jól mutatja, mennyire "idétlen" (azaz ROSSZ, alkalmatlan) a mai közbeszerzési rendszer. Ideje lenne már módosítani mielőtt milliárdokat veszít vel az ország.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Sándor: új szakaszához érkezett az árvízi újjáépítés

Új szakaszához érkezett az újjáépítés az érvízzel sújtott térségekben, a cél pedig továbbra is az,… Tovább olvasom