Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Két alpolgármestert szeretne Páva Zsolt

Pécs jelenlegi anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a városnak három alpolgármestere legyen Páva Zsolt szerint, ezért az új polgármester azt javasolja: két poszt maradjon, melyekből egyet az MSZP, egyet pedig a Fidesz soraiból töltsenek be.
Páva szerdán megvonta az alpolgármesterek jögköreit; addig nem járhatnak el ebben a minőségükben, amíg nem dől el, kik mondanak le.

"Szerdán találkoztam a három szocialista alpolgármesterrel. Közöltem velük, hogy ideálisnak egy MSZP-s és egy fideszes alpolgármestert tartok. Ezért arra kértem őket, hogy néhány napon belül döntsék el egymás között, kik mondanak le az alpolgármesteri tisztségükről. Ezzel együtt közöltem velük, hogy megvontam tőlük az összes jogkörüket. Tehát alpolgármesteri minőségükben nem járhatnak el, és nem is írhatnak alá semmilyen dokumentumot. Ezt írásban is megerősítettem." - mondta el a Független Hírügynökségnek Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Hozzátette: ha néhány napon belül úgy jelentkeznek, hogy egyikőjük sem mond le, akkor el kell gondolkodni azon, hogy kinek mennyi és milyen jogkört adnak vissza. Alpolgármestert a polgármester nevezhet ki azért, hogy a polgármester és a közgyűlés munkáját segítsék. Jogi státuszuk három módon szűnhet meg: halállal, lemondással, vagy pedig ha jogerősen elítélték büntetőeljárás során.- mondta a polgármester.

Olvasóink írták

 • 4. luckydevil68 2009. május 14. 21:49
  „Ha jól tudom Pécsett polgármester választás volt és nem önkormányzati. Ha így van a mostani polgármester kisebbségben van a képviselő testületben. Én a helyében megpróbálnék együttműködni még ha az nehezére is esik mert a szenvedő alany leginkább a város lesz.”
 • 3. rozator 2009. május 13. 20:40
  „És ha nincs?”
 • 2. achilleus 2009. május 13. 19:46
  „1. hozzászólás sörpocak 2009.05.13. 18:05
  Kedves sörpocak. a kapott 3 nap alatt elgondolkodhatnak azon, hogy van-e annyi vaj a fejükön, hogy a státusuk büntetőeljárással szűnjön meg: 1-2 napon belül kapnak egy kis emlékeztetőt, - és mind a három le fog mondani.”
 • 1. sörpocak 2009. május 13. 18:05
  „"Jogi státuszuk három módon szűnhet meg: halállal, lemondással, vagy pedig ha jogerősen elítélték büntetőeljárás során.- mondta a polgármester. "
  Itt egyik sem valósul meg, mivel itt csak polgármestert választottakA polgármester nem bocsájthatja el őket, és nem is korlátozhatja a törvényben foglalt jogaikat, kötelezettségüket.Nem lepődnék meg, ha a legközelebbi testületi ülésen a saját fizetését emelné.
  "ha néhány napon belül úgy jelentkeznek, hogy egyikőjük sem mond le, akkor el kell gondolkodni azon, hogy kinek mennyi és milyen jogkört adnak vissza. "
  Mi ez a többes szám? Komolyan gondolja, hogy ő lesz a helyi kiskirály a városházán?Majd bolondok lesznek visszalépni, hiszen a pénz...........
  Nesze nektek Pécsiek!Kezdődik az európa fővárósának óhajtott városban a villongás.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogosok buktak le Szabolcsban

A Közbiztonsági Háló elnevezésű akció keretében fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök kedden… Tovább olvasom