Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Két döntést hozott első ülésén az új kormány

Duplájára emelte az árvíz elleni védekezésre fordítható összeget az Orbán-kormány első, hétfői ülésén, ahol arról is döntött a kabinet, hogy újra elindítja a polgári törvénykönyv (Ptk.) módosításának előkészítését a Vékás Lajos-féle bizottság közreműködésével.
Nagy Anna kormányszóvivő hétfői budapesti tájékoztatóján, amelyen ismertette az új kabinet első ülésén hozott döntéseket, kifejtette: az Orbán-kormány kétszeresére emelte az árvíz elleni védekezésre fordítható összeget. Az eddigi 800 millió forintos forrást több mint 1,5 milliárd forintra emelte a kormány, vagyis ennyit kapnak azok a családok, akik segítségre szorulnak az árvíz miatt - jelentette be.

A másik döntés a polgári törvénykönyv (Ptk.) módosításához kapcsolódik, az új kormány ugyanis újra elindítja a Ptk. módosításának előkészítését a Vékás Lajos-féle bizottság közreműködésével - közölte Nagy Anna.

Felidézte: az előző kormány működése alatt Vékás Lajos akadémikus és 19 munkatársa elkezdte a Ptk. módosításának előkészítését, ám 2007-ben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium egyik szakállamtitkára közölte az akadémikussal, hogy a kabinet eltér az általuk összeállított tervezettől.

"Ezt a régi igazságtalanságot igyekszik orvosolni most a kormány", és újra elindítja a Ptk.-módosítás folyamatát a Vékás-féle bizottság közreműködésével. Vékás Lajos és munkatársai újra felhatalmazást kapnak arra, hogy elkezdjék, újrakezdjék a munkát - mondta Nagy Anna.

Arra a kérdésre, hogy szabtak-e határidőt az előkészítési folyamatoknak, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter azt válaszolta: először a felkérésnek kell "kimennie", amellyel kapcsolatban bízik a pozitív válaszban. "Arra gondoltunk, hogy egy gesztus a szakmai közvélemény felé, a jogászszakma felé, hogy ismét a Vékás Lajos professzor által vezetett kodifikációs bizottságot kérnénk fel" - mondta. Ésszerű munkatervre van szükség - tette hozzá a tárcavezető.

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2010. június 01. 13:03
  „2010-06-01 12:58 - Ugyan a kormány duplájára emelte az árvízi kiadásokra szánt költséget, ez azonban kevésnek bizonyulhat. Az Orbán-kabinet megkeresi a módját, hogy szükség esetén további forráshoz jussanak a védekező települések, nem maradhat fedél nélkül egyetlen ember sem - mondta kedd délben Sajóecsegen tett tájékozódó látogatása során Navracsics Tibor”
 • 3. favágó 2010. június 01. 10:28
  „"kormány kétszeresére emelte az árvíz elleni védekezésre fordítható összeget. Az eddigi 800 millió forintos forrást több mint 1,5 milliárd forintra emelte" Szerintem 800 milla kétszerese az pontosan 1.600 milla!! és nem "több mint 1,5 milliárd"! Az a 100 milla is jól jönne ám ott ahol kell!”
 • 2. achilleus 2010. június 01. 09:43
  „1. hozzászólás cickányzat 2010.05.31. 23:21
  Remélem mindkettő. Előbb a védekezés, majd a segítés. Sajnos az időjárás úgy áll, hogy lehetséges, hogy még ez az összeg is kevés lesz, mert az elsőre kimerül.”
 • 1. cickányzat 2010. május 31. 23:21
  „Most akkor árvíz elleni védekezés vagy a rászoruló családok megsegítése? Jól kezdi Annácska.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult traktor alatt halt meg egy férfi

Felborult traktor alatt lelte halálát egy 28 éves sárándi férfi Nyírkáta határában hétfőn - közölte… Tovább olvasom