Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Két győri csapat indul a másodosztályban

A tervezett egy helyett két győri egyesület is elindulhat a másodosztályú futsalbajnokságban. A város rangos EB-selejtező helyszíne lehet. Hetente toborzóval várják a sportág iránt érdeklődőket.

Labdarúgás

Nemrég alakult meg Győrött a megyei futsalbizottság, amelynek egyik célja a sportág népszerűsítése, meghonosítása. A leginkább kispályás labdarúgáshoz hasonlítható, ám attól több mindenben eltérő labdajáték megyei bizottsága a napokban négyről ötre növekedett. A női szakág fejlődéséért ezentúl Szeles Krisztina lesz a felelős.
A hölgyeknél is tervezik egy városi bajnokság beindítását, éppen ezért holnap délután öt órakor a megyei szövetség Batthyány téri székházában várják a futsal iránt érdeklődő női együttesek jelentkezését.
Jó hír, hogy a férfiaknál a bizottság közreműködésével nem egy, hanem mindjárt két olyan klub is alakult, amely a nemzeti bajnokság másodosztályában szerepel ősztől. Az egyik gárda – az 1. Győri Futsal Club – az Euro-Mobil-Trans, valamint Szilágyi András elnök hathatós támogatásával alakult meg, székhelyük egyelőre az új ikrényi sportcsarnok, de mérkőzéseiket valószínűleg a győri egyetemi csarnokban rendezik, edzőjük Pék László lesz. A másik egyesület az említett csarnokot üzemeltető Unihall révén alakult meg, ők még nem tudni, milyen néven neveznek a bajnokságba, itt egyelőre Csenteri Csongor irányítja a felkészülést. Bajnoki találkozóikat az egyetemi csarnokban rendezik, a tervek szerint a másik együttessel felváltva, így hetente láthatna legalább egy futsalmérkőzést a győri és a Győr környéki közönség.
A megyei bizottság felvette a kapcsolatot a bajnok Gödöllő vezetőivel, így ígéret van arra, hogy a válogatott gerincét adó gárda hamarosan Győrben tart bemutató mérkőzéseket, ezzel népszerűsítve a sportágat. Az sem elképzelhetetlen, hogy egy komoly nemzetközi mérkőzést is a városban rendeznek. Az MLSZ-nél már szóbeli ígéretet tettek arra, hogy a Magyarország–Finnország EB-selejtezőt Győrben tartanák.
Szintén jó hír, hogy a városi sportigazgatóság segítségével hetente egyszer – hétfőnként, délután 3-tól 6-ig – a győri adyvárosi sportcentrumban toborzót tarthat a megyei bizottság. Erről Molnár Péter városi sportigazgató biztosította a bizottság tagjait, akiket a 20/966-

3370-es, illetve a 30/993-0295-

ös telefonszámokon érhetnek el a futsal iránt érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küszöbön a megszorító csomag

Szeptemberben és októberben lép hatályba az adó- és illetékmódosítások jelentős része. Szeptembertől… Tovább olvasom