Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Két győztes kell a képviselőséghez

Papp József négy évvel ezelőtt az MSZP országos listájáról szerzett országgyűlési mandátumot. Egyéni körzetben vasárnap alulmaradt a fideszes Áder Jánossal szemben, de esélye van rá, hogy megyei listáról bekerüljön a parlamentbe. Ehhez azonban két párttársának is győznie kellene a második fordulóban. A csornai polgármestert a választási eredmények rövid értékelésére kértük.

– Izgalmas választás volt, örülök neki, hogy esély van arra, hogy a kormány folytassa munkáját – fogalmazta meg gondolatait. – A négypárti parlamentnek is örülök. A kampány nagy munka volt, sokan segítettek, nekik is és a rám szavazóknak is köszönet jár. Az egyes településeken a voksok megoszlásának elemzéséhez hosszabb időre lesz szükség, ebben nincs kialakult véleményem. A következő két hétben próbálunk segíteni azoknak a képviselőjelölteknek, akik még állva maradtak.
– Hogy alakulhat az első fordulós választási eredmények ismeretében saját politikai karrierje?
– Soha nem politikai karrierben gondolkodtam. Ha a három, még éles versenyben lévő, és a megyei listán előttem álló képviselőjelölt közül kettő megnyeri a második fordulót, akkor országgyűlési képviselő is maradok. Miközben viszont segítünk a többieknek, fél szemmel már az őszi önkormányzati választásokat nézzük.
– Négy évvel ezelőtt Papp József az MSZP országos listájának 46. helyén állt, ami mandátumot eredményezett. Most viszont az első 100-ba sem sikerült bekerülnie. Ez mivel magyarázható?
– Nem tudom, talán azzal, hogy nem vagyok megyei pártelnök. Ezen nem gondolkoztam, sokkal fontosabbnak tartom inkább, hogy a kormány folytathassa tevékenységét, mint hogy a személyes helyzetem mi lesz ebben a munkában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi lapok a választás eredményéről

Az osztrák APA az MDF „lélegzetelállító" hajráját emelte ki, az AFP és a Reuters… Tovább olvasom