Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Két hét múlva szavazhat az Országgyűlés jegybanktörvényről

A kormánynak az a célja, hogy már két hét múlva hétfőn szavazzon az Országgyűlés a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény csütörtökön benyújtott módosításáról - tájékoztatta az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-t a házbizottság ülése után.
A kormány kezdeményezte: a törvényjavaslat tárgyalása során az Országgyűlés úgy térjen el a házszabálytól, hogy az általános és részletes vitára a jövő hétfővel kezdődő rendkívüli ülésén, a határozathozatalra — módosító indítványok elfogadása esetén is — 2012. július 2-án kerüljön sor. Ha az Országgyűlés nem fogadja el a házszabálytól való eltéréssel történő tárgyalásra tett indítványt, a kormány indítványozza az előterjesztés sürgős megvitatását annak érdekében, hogy azt a Ház mielőbb elfogadhassa.

György Bálint elmondta az Országgyűlés egyébként ötnapos ülést tart a jövő héten; szerdán kezdődik a 2013-as költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitája a büdzséről szóló számvevőszéki és Költségvetési Tanácsi véleménnyel együtt összesen 30 órás időkeretben, így szerdától péntekig nem is lesz más napirendi pont az Országgyűlés előtt.

Hétfőn szavaznak a képviselők az Áder János államfő által a héten visszaküldött deregulációs és járásokról szóló törvényekről, valamint a kölcsönzött kulturális javak különleges védelméről szóló törvényjavaslatról, a büntető törvénykönyvről és a víziközlekedésről szóló törvény módosításáról is.

Emellett a parlament szavaz a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló, az Európai Unió tisztviselőinek és más alkalmazottainak nyugdíjbiztosítási átutalásáról és visszautalásáról, valamint egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló, illetve a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvényekhez benyújtott módosító indítványokról.

Kedden megkezdődik a múlt héten benyújtott oktatási tárgyú törvények együttes általános vitája és az elektronikus hírközlést segítő egyes törvények általános vitája is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Debrecenben landolt a világ legnagyobb helikoptere

A világ legnagyobb helikoptere érkezett a debreceni reptérre. A jármű a Die Hard 5 forgatására… Tovább olvasom