Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Két MDF-jelölt nem lép vissza

A választások második fordulójában az MDF megyei jelöltje Szabó József, és Szabó János is indul, nem léptek vissza.
Az országgyűlési választások vasárnapi második fordulójában is megméretteti magát a Győr-Moson-Sopron megyei 3-as körzetben Szabó József, az MDF jelöltje. Szabó János a 2-es körzetben ugyancsak indul a választáson.

– Az MDF országos elnöksége azt kérte az állva maradt jelöltektől, hogy induljanak, ne lépjenek vissza, s eszerint cselekszem én is – jelentette ki a Kisalföldnek Szabó József. A képviselőjelölt felvetésünkre megerősítette, hogy a párt országos alelnökeként nem akart más döntést hozni, mint amit a testület javasolt. Szabó József úgy véli, markáns, középosztályt megcélzó programjával az MDF parlamenti párt lett, s ezzel megmutatta, hogy van tétje a második fordulónak is. A Fidesszel folytatott tárgyalások nem hoztak eredményt, az elnökség döntése így továbbra is érvényes: folytassák az állva maradt képviselők. Így tesz Szabó József is, aki szerint a jobboldal megerősítéséhez strukturális átalakítások szükségesek, s ebben nagy szerep hárul az MDF által képviselt politikai stílusra.

Kérdésünkre, hogy tárgyalt-e a Fidesz jelöltjével, Szijjártó Péterrel, Szabó azt mondta: találkoztak és beszélgettek.

A 2-es körzetben is lesz MDF-es képviselőjelölt Szabó János személyében, aki lapunknak elmondta, tárgyalt Szakács Imrével, a Fidesz jelöltjével, a megbeszélés azonban nem hozott eredményt, így a második fordulóban is szerepel neve a szavazócédulán.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MDF harmadik állva maradt megyei képviselőjelöltje, Szabó Miklós a 4-es körzetben visszalépett a második fordulótól, s azt kérte szavazóitól, hogy a Fidesz jelöltjét támogassák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom