Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Két megyei vonat szűnik meg

Folytatás az 1. oldalról.

A kormány szándéka az, hogy az átalakítás során összehangolják a Volán- és a MÁV-járatok menetrendjeit és tarifarendszerét, s annak érdekében, hogy egy kézből tudják irányítani a közlekedéspolitikát, a közeljövőben a gazdasági és közlekedési miniszter gyakorolja a Volán vagyonkezelési jogát.
A szűkszavú tájékoztatásból annyi derült csak ki, hogy a két közlekedési társaság járatainak összehangolása a nyugat-magyarországi és a dél-alföldi régióban kezdődik. Szerettük volna megtudni, hány Győr-Moson-Sopron megyei járatot érinthet ez a döntés, de a MÁV szóvivője egy vonatbalesetre hivatkozva nem válaszolt, ellenben kérte, küldjük el kérdésünket a sajtóosztályra. Megtettük, de választ tegnap lapzártánkig nem kaptunk.
A Kisalföld mindenesetre hasonló információhoz jutott, mint az Index internetes portál, eszerint pedig két megyei járat lehet érintett: a Veszprém–Veszprémvarsány, valamint a Pápa–Csorna vonat. Az előbbi 45 kilométeres szakaszt érint, s napi hat járatot; az utóbbi 37 kilométert és napi 9 járatot. Állítólag menetrend szerinti Volán-járatokkal oldják majd meg a kieső vonatok pótlását. A Kisalföld Volánnál egyelőre semmit nem tudtak az összevonásról.
(A cikkhez kapcsolódó álláspont a 4. oldalon olvasható.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy vélekedik a VOLT Fesztiválról?

Tovább olvasom