Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Két nap a középiskolai felvételi módosítására

A középfokú felvételi eljárásban március 18-án és 19-én, hétfőn és kedden nyílik lehetősége a tanulóknak a jelentkezések módosítására - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.
A közlemény szerint a középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük. A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni - szögezték le.

A módosításra az általános iskolában van lehetőség március 18-án és 19-én. Az általános iskolának az adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítania, és március 20-ig postára adnia a felvételi központ számára.

A módosító tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni - fejtették ki.

A módosító adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a felvételi központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai szakszervezeti szövetség is bírálja az alkotmánymódosítást

Az Európai Szakszervezeti Szövetség szerint Magyarország a totalitarizmus felé sodródik. Tovább olvasom