Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Két nap alatt elfogták a baltás gyilkost

Két nap alatt sikerült elfognia a budapesti rendőröknek azt a 35 éves, benzinkútnál dolgozó férfit, aki a gyanú szerint egy baltával meggyilkolta 25 éves társát.
Két nap alatt sikerült elfognia a budapesti rendőröknek azt a 35 éves, benzinkútnál dolgozó férfit, aki a gyanú szerint egy baltával meggyilkolta 25 éves társát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdai sajtótájékoztatóján Mikula Andor alezredes.

A BRFK Bűnügyi Főosztályának munkatársa elmondta, a 25 éves budapesti férfi holttestét az újpesti Lebstück utcában álló egyik gépkocsi csomagtartójában találták meg, két panelház közötti parkolóban.

Közölte, a jelenlegi adatok szerint a két férfi között szexuális viszony volt, ám ez a későbbi gyanúsított 35 éves férfi számára már terhes volt, és ennek az "állandó zaklatásnak" véget akart vetni.

A rendőrséget a gyilkosságról vasárnap egy bejelentő értesítette, aki egyiküket sem ismerte, és csak véletlenül szerzett tudomást a gyilkosságról.

A nyomozás során a gyanúsítottat először a munkahelyén, egy újpesti benzinkútnál figyelték meg, később itt találták meg azt az autót is, melybe a véres ruhákat rejtette. H. Róbertnél elfogásakor nagy mennyiségű pénzt találtak, valamint a kocsiban az összes holmiját is, ami arra utalt, hogy el akart rejtőzni a hatóságok elől.

A rendőröknek a benzinkútnál feltűnt, hogy a gyanúsított a kút mellett állva állandóan saját autóját nézegeti.

Az eddigi adatok alapján H. Róbert a társa és közte kibontakozott, számára elviselhetetlen ellentét miatt követte el tettét. A gyanúsított vallomásában azt állította, hogy a későbbi áldozat őt zsarolta, bántalmazta, és szinte lehetetlenné tette az életét.

A gyilkosság helyszíne még nem ismert, a rendőrök egyelőre csak azt tudják, hogy egy fás-bokros területen történhetett, ahová H. Róbert kicsalta társát. A gyilkos itt több baltaütéssel végzett áldozatával, majd a holttestet egy kölcsönkapott autó csomagtartójába rejtette. (Ezt az autót találták meg később a Lebstück utcában.) A gépkocsit, melyben a holttestet tartotta, és amellyel többször is parkolót váltott, H. Róbert korábban tartós használatra kapta kölcsön egy ismerősétől, aki azonban nem tudott a bűncselekményről.

Olvasóink írták

 • 4. florian70 2009. szeptember 16. 22:04
  „Hát ez már nagyon gáz.”
 • 3. dodó 2009. szeptember 16. 21:23
  „Kedves F l e x i !
  Ezerszer idézted az állítólagos gárdás gyilkosságot, kategorikusan kijelentve, igenis van "gárdabűnözés", úgyhogy várom megtisztelő felvilágosításodat a fenti bizonyítottan buzi bűnelkövetéssel kapcsolatban!
  Segíts! Azt tudjuk, hiszen sokszor elmagyaráztad, nincs cigánybűnözés, hanem van gárdabűnözés!
  Lehet, hogy megjelent vihartépázta hazánkban a "b u z i b ű n ö z é s" ???”
 • 2. bélás 2009. szeptember 16. 14:23
  „Én kérek elnézést. Modosítom
  Hőmérős felvonulás”
 • 1. bélás 2009. szeptember 16. 12:13
  „Biztos nem jól sült el a <moderálva>, valamelyik másban is elsült. Zaklatta számonkérte, de ő nem akart válaszolni inkább kisbaltát vágott bele. Nyírják ezek egymást, ami esetleg veszélybe sodorhatja a jövőévi vonaglást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönt javasolt az ügyész Budaházynak

Felfüggesztett börtönt javasolt az ügyész vádbeszédében az alkotmányos rend erőszakos… Tovább olvasom