Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Két romát vagdostak össze otthonában

Megvagdosta egy ház lakóit a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon egy besurranó támadó szerdán kora hajnalban.
A ház roma lakóit ért támadásról az Országos Cigány Önkormányzattól értesült az MTI.

Rostás László, az ÖCO elnökhelyettese az MTI-nek elmondta: az éjszaka az ablakon besurranó tettes két embert súlyosan megsebesített, őket kórházba szállították. A támadásban egy házaspár két tagját sebesítette meg a támadó a nyakukon, a mellükön és a lábukon, feltehetően egy borotvával.

A ház többi lakója a helyszínen fogta el a támadót, aki eközben szintén megsérült. Őt is kórházba szállították - tette hozzá.

Olvasóink írták

65 hozzászólás
 • 65. flexsnake 2009. május 28. 16:22
  „62. nem, <moderálva sértő>

  63. mert ha egy kisebbségi csoportot állítasz elő vádlottként akkor az rasszizmus. Ahol nem az a fontos hogy ki az egyén hanem eszköz a hovatartozása. Lehet megköszönni a szélsőjobbos .... az egészet. Amíg nem pattogtak, rendben volt minden.”
 • 64. 751510 2009. május 28. 11:50
  „Nolda

  Ez az, amit mi sem értünk...”
 • 63. Nolda 2009. május 28. 09:54
  „Nem tartom megoldásnak az erőszakot, mélyen elítélendő sztem. De ez a kérdés kikívánkozik: hogy lehet, hogy ha roma az áldozat, ettől zeng a sajtó, és aki cigány áldozatról beszél, már nem rasszista, nem tanácsolják el magasrangú rendőri pozíciójából, nem ítélik el stb??? Ha beszélhetünk arról, hogy milyen kisebbségi csoport tagja az áldozat - ergo sugallhatjuk azt, hogy azért áldozat, azért támadták, mert cigány - akkor lehessen arról is beszélni, hogy milyen kisebbségi csoporthoz tartozik az elkövető, még ha történetesen cigány is az illető, méghozzán anélkül lehessen erről szólni, hogy rasszistának, nácinak stb. titulálnák az embert.”
 • 62. 751510 2009. május 28. 08:58
  „Flexsnake, én nem tudom, min mentél keresztül, de hogy komoly nyomot hagyott benned, ez tény. Vagy egyszerűen csak iszol?”
 • 61. Birodalmi 2009. május 28. 08:06
  „<moderálva off>”
 • 60. flexsnake 2009. május 28. 01:39
  „56. leszarom mit írsz mert nem érdekel. Nem vagyok balos, nem is leszek, de náci sem vagyok. Létezik közép.
  Számonkérésről ne káráljon olyan akinek a bandájában lefejezők, gyilkosok és bűnözők vannak. Azok csak örüljenek hogy még nincs hosszú kések éjszakája.”
 • 59. maradando 2009. május 27. 23:45
  „Így jár az a borbély akit házhoz hivnak ! Azt mondták ne legyen feltűnő ha jön ,mert intim borotválás lesz!”
 • 58. cikicakk55 2009. május 27. 23:11
  „Nem hinném, hogy volna olyan épeszü magyar ember aki bemászik egy cigány családhoz éjszaka!Az úgy mond" elkövető" agyát elönthette a sz..r,mert gondolom már nem egyszer hozzá is betörtek,vagy uzsora kamat miatt fenyegették.Mindenesetre,ha a rendőrség, illetve a bíróság igazságos döntést hozna,akkor a cigók legalább 10 évet kellene, hogy kapjanak,elvégre nekik semmi bajuk nem lett,még az a szerencsétlen bekattant " elkövető" jelenleg is életveszélyes állapotban fekszik a kórházban.Legközelebb ne egyedül menjen, és ne borotvával,hanem fegyverrel, és egyből lőjön.Mondjuk a gyereket ne,ha az is van a családban, bár ha felnő ő is csak a segíly kérők számát szaporítja majd.”
 • 57. dodó 2009. május 27. 21:38
  „Abádszalók: A kocsi után akarták kötni a cigányok 2009. május 27. 18:54

  Orvosi körökből származó információink szerint a cigányok durván megverték azt a magyart, aki azért támadott Abádszalókon hajnalban a cigányokra, mert tudni vélte, ők voltak azok, akik meglopták őt. A támadó-áldozat csak azért élte túl a cigánybosszút, mert kiérkeztek a rendőrök.

  A cigányok durván megverték a magyart, majd a lábára spanifert kötöttek. Az volt a nem titkolt szándékuk, hogy egy kocsi után kötik az áldozatot és elrettentésül végighúzgálják a városon, amit természetesen nem élt volna túl - értesült orvos informátorától a HunHír.Hu.
  A sérült ember lábáról a spanifert a kiérkező mentősök vették le. A spanifer a bal lábára volt kötve és körülbelül másfél méter hosszú kötél maradt a kocsi után való kötéshez.
  Azért nem tudták kocsi után kötve végighúzni az embert Abádszalókon, mert közben kiérkezett a rendőrség a helyszínre. A cigányok odahaza vannak, a magyar ember fejét valamilyen kemény tárggyal, tehát nem ököllel ütötték, az egész teste véres volt.”
 • 56. trainman 2009. május 27. 21:14
  „55 flexsnake! : ) Látom, szereted a szépirodalmat! Esik az eső! Barna! Óh, ennyi fasisztát, nácit, kik menetelnek, csak menetelnek! Mindenütt Gárdisták! Kopasz jobboldaliak hangoskodnak! Kukák borulnak, gyulladnak fel! Rettegő cigányok menekülnek a hordák elől. A baloldaliaknak meg van programjuk, csak ennyi nácival nem lehet megcsinálni! Ez kb a te világképed, meg mások fikázása. Lehet, hogy tévedek, de kicsit mintha túlzásba vitted volna a Gárdázást. Ha akarod, írok még neked! :)”
 • 55. flexsnake 2009. május 27. 21:05
  „51. trémen felkelt saját anyja mellől, felhúzta a vonalkódos gatyáját és eltervezte holnap a húgával él nemi életet. Így éltek ők mint kisebbség. Este még lecopta gárdista-homoszekszuális élettársát és álmodott a hitleri világképével.”
 • 54. vovozs 2009. május 27. 20:47
  „van még egy-két maszek fodrász aki házhoz megy”
 • 53. dori74 2009. május 27. 20:21
  „Sajnos arról nem szólnak a hírek, hány szerencsétlen családot tettek és tesznek tönkre az "áldozatok" a pénzügyi tranzakcióikkal...”
 • 52. BabócsaiEugénia 2009. május 27. 19:41
  „Valami más más, biztosabb módszert kellett volna választania.
  Más: Nálunk az egyik helyi módos - teljesen mindegy, miből élő -roma család fia nősült. Csaptak hétországra szóló 600 fős lakodalmat. :) Jó sokba kerül-hetett volna, de "elfelejtették" kifizetni mindazt a háttérmunkást, aki a szervezésért, lebonyolításért felelt. :P Na így megmaradt mindaz, amit az újasszony összetáncolt! :P
  Ezt csak úgy.....”
 • 51. trainman 2009. május 27. 19:33
  „flexsnake izzadtságban fürödve riadt fel, szíve úgy vert, mint egy kismadáré, tagjai zsibbadtak voltak a rémülettől! Valami nesz ébresztette fel. Talán egy Gárdista bujkál a sötétségben, vértől csöpögő borotvával? Visszahúzta fejére a paplant, és csendben rettegett tovább. Próbált aludni, de ha lehunyta szemét, bárányok helyett árpádsávosokat látott, akik kerítés átugrás közben ádáz fasiszta vigyorral integettek neki.
  - Úristen!- nyögött fel- vagyis akarom mondani Első Fletó! Ezt nem bírom tovább! Ezek mindenütt ott vannak! Nővér! Nővérke!-kiabálta. Az ajtó hirtelen feltárult, és berontott rajta Józsi nővér, kezében hatalmas fecskendővel, szemében őszinte aggódással.
  - Már megint azok a csúnya Gárdisták? Elbánunk mindjárt velük! - suttogta megértően, és belevágta a fecskendőt flexsnake hátsójába egy határozott döféssel.
  ÁÁÁÁÁ! Hú! Ez fájt! - nyögte flexsnake, de már jött az ismerős lebegő érzés, jött a derűs megnyugvás. Látta magát, amint felköti az első úttörő nyakkendőjét, látta ismét az igazi május elsejei felvonulásokat, boldogan integetett Komócsin elvtársnak, és köddé váltak a csúnya rossz árpádsávosok, azzal a csúnya fasiszta vigyorukkal, a Gárdista is szétfoszlott, és ő belemerült a rózsaszín álomba, miközben hüvelykujját szopogatta, és még a nyála is kicsordult, a frissen vasalt és keményített kórházi paplanhuzatra.”
 • 50. flexsnake 2009. május 27. 18:45
  „47 :D A rendszer lényege hogy elhidd, választhatsz :D Választhatsz, csak nem mindegy hogyan és miből. A jobbiknak a szemétben a helye. A mozgalmukat kidobták már a II. világháború után.
  Azt még most sem értem hogy került elő a jobbik tán csak nem ismét egy gárdista randalírozott?”
 • 49. trainman 2009. május 27. 18:04
  „Különös támadás Abádszalókon - életveszélyben a tettes

  Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a férfi, aki a gyanú szerint, eddig tisztázatlan körülmények között egy borotvával támadott rá egy családra Abádszalókon - értesült a HavariaPress. Az ügy különös érdekességei közé tartozik, hogy a támadás sértettjei sokkal enyhébb sérüléseket szenvedtek, mint maga a támadó. Épp ezért, az indokolatlan erőszakosságuk miatt a rendőrség a háziakkal szemben is eljárást indított.

  A Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisvárosba szerdán hajnalban riasztottak rendőröket egy lakóházhoz, azzal, hogy egy 46 éves helybéli férfi az ablakon bemászva rátámadt egy alvó huszonéves házaspárra. A bejelentés szerint az illető egy régi típusú borotvával támadt a 28 éves férfira és 27 éves feleségére, akikkel egy szobában tartózkodott kisgyermekük is. A háziak dulakodni kezdtek a behatolóval, akit legyűrtek, és amire a rendőrök a helyszínre értek, olyan alaposan elbántak vele, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kiérkező rendőrök a helyszíni szemle során lefoglalták a 46 éves férfi borotváját és a nála lévő, pisztoly formájú öngyújtót, illetve a háziak által vele szemben használt különféle eszközöket. A mentők a házaspárt is kórházba szállították könnyű sérülésekkel, de már mindketten elhagyhatták az intézményt. A nyomozás megállapításai szerint az elkövető - egyes híresztelésekkel ellentétben - nem volt rendvédelmi dolgozó, és a rasszista motiváció is kizárható: a behatoló vélhetőleg egy betörés miatti sérelmét akarta elszámolni a férfival. A rendőrség tájékoztatásában leszögezte: jelenleg nincsenek információik arról, hogy a 46 éves férfinál történt korábbi betörést valóban a házban lakó férfi követte el. A 46 éves abádszalóki férfi ellen ezért egyelőre emberölési kísérlet miatt indult eljárás, ugyanakkor büntetőeljárás indult a háziakkal szemben is, a jogos védelmi helyzetet indokolatlanul túllépő fellépésük miatt. Az ügyben minden érintett szabadlábon védekezhet, de a köznyugalom biztosítása érdekében a rendőrség Abádszalókon megerősített járőrszolgálat lát el a következő napokban.
  (Havaria)”
 • 48. dodó 2009. május 27. 17:33
  „7. hozzászólás dodó 2009.05.27. 17:32

  "Elfogták a tatárszentgyörgyi gyilkost - cigány

  Az eset után néhány nappal szerkesztőségünkhöz olyan információk jutottak el, amely szerint az áldozat családja olyan dologba keveredett, amelybe nem kellett volna. Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint olyan helyről loptak, amellyel megsértették egy környékbeli bűnöző csoport érdekeit. A Tatárszentgyörgytől mindössze 7 kilométerre lévő Örkény cigány maffiájától az egész környék retteg. Lehet, hogy ők állnak az állatias gyermekgyilkosság mögött?

  Mai napon -nem megerősített információink szerint- a rendőrség elfogta az elkövetőt, aki a szintén cigány. Ez persze a hírekből kimarad. Mohácsi és Kolompár újfent melléfogott. Ezen sem lepődünk meg."”
 • 47. westwood 2009. május 27. 17:30
  „36:Már miért ne engednék be?
  ha kapnak elég szavazatot, a Jobbiknak a parlamentben a helye.”
 • 46. dodó 2009. május 27. 17:04
  „Nem tudom, mit nem értetek.

  Ez a történet - azaz annak a cigány interpretációja - teljesen életszerű. Egy fehér rasszista, aki amúgy gárdista és volt kormányőr vagy késsel, vagy borotvával, vagy szikével belopódzik egy békés cigány család otthonába, majd legnagyobb erőfeszítései ellenére sem sikerül elvágnia a kétéves kisfiúk, az alvó családapa, és a TV-re felriadó mama torkát, sőt a pisztolyát sem használja. Pedig holtkomolyan azt akarta.

  Ellenben a családapa valami érthetetlen okból kifolyólag nem védelmezte a családját (ez is nagyon életszerű, a genetikailag determinált és tesztoszteront termelő férfiak ilyen helyzetben nem reagálnak), de a hős anya és a rokkantnyugdíjas nagypapi úgy leteperte a késes támadót, hogy az az intenzív osztályon végezte. Ha önvédelmi sportokban jártasak lennétek, akkor tudnátok: egy rokkantnyugdíjas és egy álmából felriadó fehércseléd ritka veszélyes kombináció. Még úgy is, ha kés van az embernél.

  Ami pedig az állítólagos olajat illeti: még csak véletlenül sem képzelhető az el, hogy azt a morék kenték rá a gádzsóra, miután kiütötték.”
65 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Besült az új Kalasnyikov

Illesztési problémák miatt már kétezer lövés után fel kellett függeszteni a modernizált Kalasnyikov… Tovább olvasom