Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Két tonna alumíniumot elloptak, a rezet már nem sikerült

Komárom megyéből ruccantak át Győrbe azok a színesfémtolvajok, akik egy hete két tonna selejtes alumínium hengerfejet, majd a napokban visszatérve egymillió forintot érő rezet loptak el egy sashegyi telephelyről. Ekkor buktak le az „importbűnözők”.
A Győr szélén lévő színesfém-felvásárló cég telephelyéről 2 tonna, 800 ezer forint értékű selejtes alumínium hengerfej tűnt el egy héttel ezelőtt. A nyomok alapján a tolvajok sokan voltak, ami ekkora mennyiségű zsákmánynál érthető. Mint ahogy az is, hogy az elszállítást több járművel bonyolították le.
A krimik megszokott fordulata, hogy a tettes visszatér a helyszínre, de ez itt egyértelmű volt, hiszen a telephely – tekintettel az ott tárolt színesfém mennyiségére – nagy lehetőséget kínált a bűnözőknek. Csütörtökön éjjel meg is jelentek a tolvajok, akik egymillió forint értékű rezet rakodtak össze, elvinni azonban már nem tudták. A telephely őrzésével megbízott cég emberei a rendőrséggel együtt elfogták K. Zoltán és K. Tamás ácsi, valamint N. Zsolt oroszlányi férfiakat, s megtalálták azok autóit is. Negyedik társuknak, az ácsi G. Antalnak sikerült kereket oldani, de személyi igazolványát a rendőrök megtalálták az egyik gépkocsiban. Később őt is elfogták.
A kvartett a győri kapitányságon kénytelen volt beismerni a rézlopást, s bevallották, hogy az alumíniumot is ők vitték el, több társukkal. A társaság tagjainak nagy a bűnlajstroma, K. Zoltán például 25 alkalommal volt büntetve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire költene többet Győrben?

Tovább olvasom