Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Két városban egy szerepben

Gesztesi Károly megbetegedése miatt Szabó Sipos Barnabás (43) játszotta Marco szerepét a héten a soproni Petőfi Színház Pillantás a hídról című előadásában. A színész a Győri Nemzeti Színházban is ezt a karaktert alakítja.
Egészségügyi okok miatt szereplőváltozás történt Arthur Miller Pillantás a hídról című drámájának soproni előadásain. Marco szerepében Szabó Sipos Barnabást láthatta-láthatja a közönség Gesztesi Károly helyett.
– A soproniak Keszthelyen is bemutatták a húsvét előtti héten a Miller-színdarabot, akkor léptem fel először a Petőfi-színtársulattal – mondta érdeklődésünkre a színművész. – A Győri Nemzeti Színházban is színpadra állították ezt a drámát, s meghívott művészként ott is ugyanennek a karakternek a megjelenítésére kaptam felkérést. Így talált meg Szilágyi Tibor színidirektor, amikor Gesztesi Károly megbetegedése miatt új szereplőt kellett keresnie Marco alakítására. Éppen ezért nagy öröm számomra a soproniak munkájában való részvétel: ritka lehetőség ugyanis egy színész életében, hogy két városban eltérő felfogásban játszott darabban ugyanazt a szerepet jelenítheti meg. S hogy mennyiben más a győriek Miller-interpretációja, mint a soproniak Pillantás a hídról darabja? Győrben Szűcs Gábor rendezői munkája inkább az ókori görög sorstragédiákat idézi elénk, jobban elválasztott, keményebb, tételesebb az előadás; míg a soproniak Miller-műve – Guelmino Sándor rendezésében – inkább olaszosabb hangvételű, szívszorító családi dráma.
Szabó Sipos Barnabás a soproniakkal legközelebb május 8-án Siófokon vendégszerepel, majd 18-án a Petőfi színpadán játssza Marco szerepét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a véleménye a soproni borok sikeréről?

Tovább olvasom