Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Kétezer eladott vasúti vagon miatt nyomoznak

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, miskolci szálai is van a "rejtélyes módon" eladott kétezer vasúti tehervagon ügyének. A rendőrség nyomozást indított.
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség a MÁV Cargo vezetőjét és két társát. A gyanú szerint egymilliárd forint kárt okoztak a vasúttársaságnak azzal, hogy kétezer, futásképes vagy kis javítással azzá tehető vasúti kocsit hulladékáron adtak el 2002-2003-ban. A nyomozás azután indult, hogy Szép Béla szocialista országgyűlési képviselő feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

A politikus figyelmét az keltette fel, hogy a MÁV Cargo árufuvarozási korlátozást vezetett be Záhony térségére 2007. március 1-jétől. Kíváncsi volt a rendelkezés okára, és ekkor derült ki, hogy nincs elég kocsi, ugyanis a vállalat korábban kétezer vasúti kocsi selejtezéséről döntött, mondván, azok nem szükségesek a tevékenységéhez. A három érintett vezetőt őrizetbe vették és ma döntenek előzetes letartóztatásukról.

Nincs összefüggés

Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke közölte, hogy a használt tehervagonok 2002-2003-ban történt leselejtezése és értékesítése kapcsán jelenleg zajló rendőrségi vizsgálat semmilyen módon nincs és nem is lehet összefüggésben a 2006. január elsejétől önálló társaságként ténykedő MÁV Cargo Zrt. működésével és a jelenleg folyamatban lévő értékesítésével.

Természetesen a MÁV Zrt. – mint a MÁV Cargo Zrt. társaságainak jogelődje és így közvetett módon az eljárás tárgyát képező 2000 vasúti kocsi tulajdonosa – ahogyan eddig is, úgy a vizsgálat további szakaszaiban is együttműködik a nyomozó hatósággal.

A vagon-ügynek megyénket és a megyeszékhelyt érintő szálai is vannak, hiszen érintett benne a MÁV-Tiszavas Kft., valamint az É-D Vascentrum Kft., amely cég megvásárolta és hasznosította a 2 ezer vasúti vagont.

Olvasóink írták

 • 6. web 2008. szeptember 04. 22:03
  „NNa tessék ,most ki fog sztrájkolni?Kellett a sztrájk alaphoz a suska.......ezért eladták a vagonokat.Régen vagonfosztogatók voltak most hogy is hívják őket? Ja vagont fosztogatók.Ebben sok mindenki benne van ha senki nem veszi észre senki ennyi vagon hiányát.Ez az ügy szépen vakvágányra futott”
 • 5. Kolompár Rómeó 2008. szeptember 04. 21:27
  „4: Ferpléj Janinak semmi köze nem lehet ehhez, mert ő mindig talpig becsöületesen viselkedik az egész pereputtyával együtt.”
 • 4. 4 2008. szeptember 04. 20:56
  „A híradókban jól láttam, hogy amikor a szerződéseket kötötték a háttérben a Veres Jani bácsi dörzsölte a markát????”
 • 3. exe 2008. szeptember 04. 20:15
  „Pénz nem vész el,csak átalakul...”
 • 2. Kolompár Rómeó 2008. szeptember 04. 15:14
  „Napi 1000 forinttal leülni. Jó magaviselet esetén felezni. Tessék kiszámolni.”
 • 1. csapodár 2008. szeptember 04. 15:08
  „Nem nyomozni kellene 10 évig,hanem ezeket a szemét patkányokat és vele együtt a többit is karanténba kell végleg zárni.De több pénzük van mint eszük és amig az ügyvédek/jogászok/a kiskapuk miatt jó suskárt felmentetik őket addig ebben az országban virágzik a nagy lenyúlás!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős támogatást kapnak a kormánytól az almatermelők

A sajtó jelenlétében írta alá csütörtökön a megállapodást Gráf József földművelési és… Tovább olvasom