Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Kétezren tüntettek Kapuváron

A helyi kórház aktív ágyainak megmentése érdekében több mint kétezren vonultak fel Kapuváron. A polgármester szerint ezzel a város és a környező települések egységét demonstrálták. Az intézmény megmaradását ez idáig több mint ötezer aláírással is támogatták.
Ahogy a kormány egészségügyet érintő tervei napvilágot látnak, úgy nő az elégedetlenség a Rábaközben is. Ennek demonstrálására szerda este több mint kétezer ember gyűlt össze Kapuváron, hogy hitet tegyen a kórház megmentése mellett. Az esti program szentmisével kezdődött, majd a Szent Anna-templomtól a Lumni-

czer-kórházig vonult a menet.
A csendes megmozduláson a város vezetői és országgyűlési képviselője mellett a környék több településének polgármestere is részt vett, mintegy ezzel is demonstrálva a kapuvári kórház környékben elfoglalt szerepét.
– Mindenképpen sikeresnek értékelem a mai estét a város intézményének szempontjából – mondta a menetet vezető polgármester. Hámori György kijelentette: „A csendes felvonulás a város és a környék teljes egységét demonstrálta az ügy érdekében.”
– Mondom ezt annak ellenére, hogy alaptalan, rosszindulatú vélemények szerint a képviselő-testület és a város vezetése elnagyolná a helyi érdekek védelmét – tette hozzá a polgármester. Hangsúlyozta: amit tudnak, ezután is megtesznek az intézmény megmaradásáért. Épp a minap érkezett húszmillió forint pályázati pénz, melyet a kórház hitelállományának csökkentésére fordítanak. A pénz elnyerésének feltétele az aktív ágyak csökkentése volt itt is, akárcsak a megye más intézményeiben.
A kapuvári kórház megmentése érdekében aláírás-gyűjtési akciót kezdeményeztek a helybéliek, információink szerint ez idáig több mint ötezer aláírás gyűlt össze a célért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az illatgyertya veszélyei

Az ünnepi időszakban nálunk is mind több társaságban gyújtanak meghitt hangulatot keltő illatos… Tovább olvasom