Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Kétharmadnyian kis- és mikrovállalkozások

13 milliárd forinthoz jutottak idén megyénkben a Nemzeti Fejlesztési Terv projektjeire pályázók.

Az uniós támogatásokra alapuló Nemzeti Fejlesztési Terv úgynevezett operatív programjaira (agrár, gazdasági, humán, környezeti, regionális) október végéig megyénkből 923 pályázat érkezett, s ennek csaknem a fele – 418 – nyert. A nyertes pályázatok háromnegyede már szerződéssel is lekötött – mondta tegnapi győri sajtótájékoztatóján Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke.

Örvendetes, hogy a pályázaton nyertesek kétharmada kis- és mikrovállalkozás, valamint az is, hogy ez az arány az országos átlag feletti. Lényegében azt jelenti, hogy megyénkben igen jól megalapozott pályázatok készülnek.

Számokra fordítva a szót: a megyénkből pályázóknak megítélt támogatási összeg 12 milliárd 725 millió 667 ezer 031 forint. A nyertes 418 pályázó közül 303-mal már érvényes szerződés van, összesen 10 milliárd 211 millió 464 ezer 722 forint értékben. Az MSZP megyei elnöke azért tartja fontosnak ezeket az összegeket kerekítetlenül közölni, hogy érzékelhető legyen, nem igazak a politikai ellenfelek állításai, miszerint a szocialisták vezette kormány nem tudja kihasználni az uniós lehetőségeket.

A megyénkből pályázók egyébként összesen valamivel több, mint 39 milliárd forint értékű támogatási kérelmet nyújtottak be, az ebből megítélt az országos átlagnak megfelelő. Az már viszont jobb, hogy a pályázók csaknem a fele nyertes lett. (Ha valakit részletesen érdekel, a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatait az interneten megtalálja, ötvennél több oldalon böngészhet. A támogatási kérelmek rendkívül sokfélék, egy traktortól a gönyűi kikötő új darujáig.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyidős a városrésszel

Révfalu legidősebb lakója születésének éve ugyanaz, amikor Révfalu Győrhöz került. Kerekes Terézia… Tovább olvasom