Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Kétmilliárd forint borászati fejlesztésekre

Új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására írt ki pályázatot, kétmilliárd forint értékben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).
A vissza nem térítendő támogatással a vidékfejlesztési tárca a vállalkozások teljesítményét kívánja javítani. A kétmilliárd forintos keretre október 16. és 2011. március 31. között lehet pályázni. A kérelmeket postai úton lehet az MVH-hoz benyújtani a www.mvh.gov.hu honlapon található borászati gépkatalógus gépeire.

A támogatást az a gazdálkodó veheti igénybe, aki a berendezését ez év szeptember 25-ét követően vásárolta meg, és a vételárat a kérelem beadásáig teljes egészében kifizette.

A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő igénylők esetében a vásárolt gépek nettó értékének 30 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka.

Az igényelt összegnek meg kell haladnia az 1 millió forintot, de nem lehet több 400 millió forintnál. A 2010/2011. borpiaci évben erre a jogcímre 7.500.000 euró, azaz mintegy 2 milliárd forint áll rendelkezésre. Ezen a keretösszegen felül benyújtott kérelmeket az MVH átütemezi a 2011/2012. borpiaci évre, és azok az új időszak elsőként benyújtott igényléseinek minősülnek.

Egy termelő egy borpiaci évben csak egy támogatási kérelmet nyújthat be, ami azonban több gépre is vonatkozhat. A kérelmeket az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el a helyszíni ellenőrzés elvégzését követően - tartalmazza a minisztériumi tájékoztatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a Fidesz átveri a nyugdíjasokat

Török Zsolt, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján állítását azzal indokolta, hogy… Tovább olvasom