Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kétmilliárdról mondtak le az állami vezetők

Valamennyi állami cégvezető lemond a prémiumáról - mondta az RTL Híradónak kedden a kormányszóvivő. Több mint 2 milliárd forint folyik be a vezetők jutalmáról.
A miniszterelnök még októberben kérte arra az állami vállalatok vezetőit, hogy már idén se vegyék fel jutalmukat azért, hogy így is csökkenteni tudják a költségvetési kiadásokat. Több mint 2 milliárd forint folyik be a vezetők jutalmáról, ebből 4100 hektár erdőt telepítenek majd. Vihar pusztított nemrég a Bükkben. 3500 fát kellett újra telepíteni - 50 millió forintból. Erdőtelepítésre hamarosan lesz több pénz is - egészen pontosan az erdőt telepítő munkások bérére. A kormány számításai szerint a program 600 embernek ad majd munkát. Méghozzá a 250 állami vállalat vezetőinek a prémiumából. Összesen 450-en vannak. A miniszterelnök október végén kérte őket, hogy mondjanak le a jutalmukról.

Mindenki megfogadta ezt a kérést, amit a miniszterelnök intézett feléjük, így áll össze az a több mint 2 milliárd forint, amit most munkahelyteremtésre lehet fordítani - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő.

A kormány idén 6-700 millió, jövőre pedig 1,2-1,4 milliárd forint bevételt vár az intézkedéstől. Azt, hogy mindenki átutalta-e a jutalmát, egy erre létrehozott testület ellnőrzi majd. Fél évente pedig jelentés is készül majd arról, hogy ki utalta át a jutalmát és ki nem.

Olvasóink írták

 • 4. KolompárRómeó 2008. november 19. 20:00
  „Tessék számolni. Ha ezek fejenként 4.5M HUF "jutalmat" kaptak volna, akkor kb. hasonló mértékű a havi fizetésük is.

  Azaz most nem évi - mondok valamit - 10millát, hanem csak 8-at tud félrerakni. Mingyá elsírom magam.

  Az óvónő eddig nulla forintot tudott félrerakni, most meg, hogy megvonják a 13. havit, majd nem fog enni.”
 • 3. cyt 2008. november 19. 17:35
  „Mar csak az a kerdes, hogy mindez IGAZ-E vagy sem. Mert a mai vilagban SEMMI de SEMMI nem ugy van, nem ugy tortenik, mint ahogyan a szoclibesek mondjak. Tehat EN magam speci ketlem, hogy a hir igaz, es sajnos nem is hiszem el. Mindenesetre jo PR fogas, remek media anyag a hazug miniszterelnoknek.”
 • 2. Keyra 2008. november 19. 10:24
  „De legalább lemondtak róla... és így van +2 milliárd Ft (amit nem nekünk kell megfizetni) az erdőkre, ill. munkahelyre. Ha ez rendszeres marad, talán más problémákat is meg tudunk oldani....”
 • 1. Horton 2008. november 19. 10:15
  „Csak, a cégvezetők prémiuma 2 milliárd Ft??????????
  No komment.........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár tíz százalékkal is nőhet a rezsi

Budapesthez hasonlóan a vidéki nagyvárosok is 8-10 százalék körüli emelésekkel kalkulálnak jövőre a helyi közüzemi szolgáltatásaiknál, ami megnyomja az inflációt - írja a Napi Online. Tovább olvasom