Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Kétmillió nyolszázezernél többen mentek el szavazni

Este fél hétig, az utolsó közzétett részeredmények alapján a szavazásra jogosultaknak 34,9 százaléka ment el szavazni idehaza, ez kétmillió nyolcszáznégyezer-ötszázharminckilenc embert jelent a több mint 8 millió szavazásra jogosult állampolgárból - tájékoztatott internetes oldalán az Országos Választási Iroda.
A végeredményig több részeredményt már nem tesznek közzé, az urnákat hét órakor zárták.

A legnagyobb részvételi arány az előző órákhoz hasonlóan Budapesten volt - este fél hétkor 42,66 százalékos -, míg a legkisebb Jász-Nagykun-Szolnok megyében: 29,86 százalék.

A megyék közül este fél hétre, az utolsó részvételi részeredmények szerint 31 százalékosnál magasabb volt az arány Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Baranya megyékben. 32 százalék felett állt Hajdú-Bihar, Csongrád, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom és Somogy megye. 33 százalék feletti volt a részvétel Heves, Tolna, Fejér és Zala megyékben. 34 százalékot meghaladó Nógrád és Veszprém megyében, 36 százalék feletti Pest és Győr-Moson-Sopron megyében és 37 százaléknál magasabb Vasban.

Friss adatokat legközelebb este fél hétkor közölnek a részvételi arányról.

Több mint 8 millió választásra jogosult magyar állampolgár adhatja le voksát az EP képviselő-jelöltekre vasárnap. A magyarok 22 képviselőt küldhetnek a Brüsszelben és Strasbourgban ülésező, 736 tagú testületbe. A választás egyfordulós, érvényességi és eredményességi küszöb nincs.

A mostani EP-választás utolsó, fél hetes részvételi részeredménye, a 34,9 százalék alig marad el a 2004-es, első magyarországi EP-választás utolsó részeredményétől, ami akkor 36,89 százalék volt.

Olvasóink írták

  • 1. Power 2009. június 07. 20:25
    „Az alacsony részvételi arány egy elöregedő, teljesen kifacsart, saját sorsa iránt érzéketlen magyar társadalmat mutat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németországban a konzervatívok nyertek

Németországban a konzervatív unió pártok szerezték meg az európai parlamenti (EP)választáson a… Tovább olvasom