Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kétnapos kongresszust tart a hétvégén az LMP

A hétvégén kétnapos kongresszust tart Budapesten az LMP - mondta el Csiba Kata választmányi szóvivő. Közlése szerint az eseményen többek között a párt szervezeti struktúrájának továbbgondolása lesz a téma, de megünneplik az LMP kétéves születésnapját is.
Csiba Kata emlékeztetett arra, hogy az LMP előző, januári kongresszusán két, a párt országos szervezetinek átalakításáról szóló koncepció is ugyanannyi szavazatot kapott. Így a most következő eseményre az előterjesztők részletesen kidolgozzák saját elképzeléseiket, illetve egyeztetnek egymással azokról.

Elképzelhető, hogy az előterjesztők megegyeznek egy egységes közös javaslatban és azt terjesztik elő, de ha koncepcióikat nem sikerül teljes mértékben összehangolni, akkor mindkét elképzelés a kongresszus elé kerül, amely dönt arról, hogy melyiket valósítsák meg.

A kialakított szervezeti struktúrához a tisztségviselőket a következő, várhatóan márciusi kongresszuson választják meg.

Csiba Kata kitért arra is, hogy a hétvégén emellett megünneplik az LMP létrehozásának kétéves évfordulóját.

A párt január 30-i kongresszusán tartott sajtótájékoztatón Tordai Bence választmányi szóvivő a párt országos szervezeteinek átalakítása kapcsán leszögezte, hogy továbbra is fenntartják a testületi vezetést, vagyis nem központosítják a hatalmat, a pártnak például ezután sem lesz elnöke. Emellett viszont egyértelmű felelősségi köröket és döntési kompetenciákat jelölnek ki.

A döntési folyamatról elmondta, hogy tíz eltérő javaslat készült, ezek közül a két legtámogatottabb pontosan ugyanannyi szavazatot kapott. Ezek alkotóit felkérték, hogy dolgozzák össze koncepcióikat.

Közölte, hogy a két javaslat sokban hasonlít. Ezek egyforma elképzelései alapján a jövőben közvetlenül választják meg a szóvivőket, illetve az országos választmány titkárát, létrehozzák az operatív munkáért felelős pártigazgatói, valamint a programalkotást felügyelő stratégiai vezetői posztot. Tordai Bence hozzátette, hogy az országos választmányban valamilyen formában megjelenik majd a regionális képviselet is.

Az MTI kérdésére akkor elmondta, hogy a jelenleg 13 főből álló országos választmány az egyik javaslat szerint kilenc, a másik szerint 10-14 közötti létszámú lenne, de mindkét elképzelés szerint a frakcióvezető automatikusan tagja lenne a testületnek.

Olvasóink írták

 • 8. Csonka László 2011. február 24. 23:05
  „Megjelentek az idei képviselői juttatások és vagyonnyilatkozatok az alábbi helyen:

  http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=39”
 • 7. Csonka László 2011. február 19. 08:05
  „Szentkorona tan, mellett, ha megszavaznák ??????? Lenne jogalapja, az elszámoltatásnak, na ezt nem szeretné a Mszp + Fidesz. Mindkettő "cinkes", valahogy érdekes tény, hogy 1.len-1.fen. Végül is az asztal felett egymás marják, az asztal alatt megy a "zsuga" MÁS !!!!!!! Nem kell a népszavazás az alkotmányról, megoldjuk ! Kiküldünk egy 12.....-os kérdőívet, amire a "kedves kábult állampolgár" azt ír, amit akar, elolvassuk, tudjuk mi a hangulat, majd kihirdetjük, saját verziónkat, hogy ez a jó megoldás!!!!!! Jaj, kedves olvasóm, ezt már 1x, eljátszották, akkor úgy hívták "KÉKCÉDULA" ??????????? nemde ?????? A Károlyi köztársaságtól 1x. állt helyre a szentkorona tan jogfolytonossága, 1920.03.02. Király nélküli - királyság !!!! Magyarország, a Trianoni sokk után, felállt. Ha nem jött volna a II.világégés, az életszínvonalunk + országunk hol tartana ????? Sajnos az is "bekaptuk" !!!! 1946. Nagy Ferenc, leszaggatta volna Vorosilov tábornak, a 10.körmét, ha nem írja alá, Sztálinista alkotmányunkat!!!!!! 1949.20-as, mily alkotmány az, mely a "hős vörös hadsereg" imádatával kezdődött !!!!!!!! Na, 1. ötlet, nem kell visszaküldeni azt a 12........-ot, inkább, 1. valamely szervezetnek eljuttatni, mily még kiáll, Szent István intelmei mellett, ahogy elnézem mostanában igazán időszerű! "Magyar a magyar torkát marcangolja" !!!”
 • 6. Csonka László 2011. február 15. 22:01
  „Jövőre 2012....Jön a Világvége......Aki túl akarja élni jöjjön Magyarországra....mi 30 évvel le vagyunk maradva!!

  20 évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 forintot havonta és legyen egy 1986- os évjáratú Golfom.
  Mára mindez teljesült.

  Az angol ülve gondolkodik, a francia állva, az amerikai járkálva, a magyar utána.”
 • 5. Csonka László 2011. február 15. 08:34
  „Hazafias gondolkozású polgártársaknak!
  + 1. meghívó: "Magyarok Nagyasszonya Szent Korona Lovagrend" - től, szeretettel !!!!!!!!!!!

  2011.február 17.-án csütörtökön 18.00-kor az Erzsébet ligeti Színházban ( Budapest, XVI.ker.Hunyadvár u.43/d)

  II. kerekasztal beszélgetés a történeti alkotmányról, megszakadt jogfolytonosságának helyreállításának szükségességéről, Magyarország valós államformájáról, a Szent Korona Tan időszerűségéről.

  Beszélgető partnerek: dr Bakos Batu, dr Bene Gábor, Mireisz Tibor, dr Varga Tibor

  Belépés díjtalan.”
 • 4. Csonka László 2011. február 14. 23:02
  „2. dodó 2011.02.14. 21:55 Ajándékot vihetek, mondjuk "pattogatott kukorica" - gránát (alma) !!!!!!!”
 • 3. szilléri 2011. február 14. 22:11
  „Gittegylet !”
 • 2. dodó 2011. február 14. 21:55
  „Előző esti program: "Előadás: Rejtett kódok a Tórában: 3 hamis és igaz példa"

  Léteznek-e rejtett kódok a Tóra ősi szövegében? Találhatunk-e utalásokat a jövőre tekintve? Milyen számmisztikai módszerek alkalmazhatók?
  Ezekre a kérdésekre keresi többek közt a választ Oberlander Báruch rabbi érdekfeszítő előadása egy finom péntek esti vacsora mellett. Várunk szeretettel.
  Program:- Szombatfogadás
  - Kidus, vacsora
  - Előadás

  Helyszín: 1065. Vasvári Pál utca 5.
  Időpont: 2011. február 18. péntek este 18 óra”
 • 1. magyarock1 2011. február 14. 21:09
  „Homárok, őket nem lehetne betiltani?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósághoz fordulnak a melegfelvonulás szervezői

Bírósághoz fordul a melegfelvonulást szervező alapítvány, mert a rendőrség nem engedélyezte az idei… Tovább olvasom