Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Kétszázan dolgoztak

az állatmenhelyért

Majdnem kétszázan takarították Győr parkjait szombaton azért, mert a Győri Kommunális Szolgáltató (Komszol)) meghirdette: annyi szakipari munkát vállal az épülő állatmenhelyen, ahány óra társadalmi munkát végeznek a helyiek a zöldterületeken.
Európai színvonalú állatmenhely építése kezdődött meg Győrben, a Pápai úti szeméttelepen egy 8640 négyzetméteres területen, egy kilométerre Marcalváros II. panelházaitól. A Komszol ennek kapcsán különös kezdeményezéssel élt: szombat reggelre falevélgyűjtésre várta a lakosságot a város csaknem tucatnyi parkjába, és ígéretet tett rá: ahány óra társadalmi munka összegyűlik, annyi szakipari munkát végez a cég az új létesítményen.
Nagy Csaba szóvivő a Kisalföldet arról tájékoztatta: összesen 187-en fogtak a kezükbe gereblyét, akik összesen 655 órát dolgoztak, azaz egy ember átlagosan három és fél órát tevékenykedett a csípős délelőttön. A kommunikációs vezető hozzátette: az így összegyűlt időből tetőfedésre, belső épületgépészeti munkákra és a kennelrácsok elkészítésére futja. „Mindenki pozitívan fogadta az akciót, amelynek így várhatóan lesz folytatása. Volt olyan is, aki megköszönte nekünk, hogy eljöhetett dolgozni” – hangsúlyozta.
Borkai Zsolt polgármester a Szigethy Attila úti Barátság parkban gereblyézett több órán keresztül. Lapunk kérdésére elmondta: nemes kezdeményezésről van szó, amelynek ráadásul közösségformáló ereje is van, így szívesen vett részt benne. Németh Zoltán alpolgármester megjegyezte: a munka Szabadhegyért is folyik, azért, hogy az állatmenhely elköltözhessen onnan, és olyan korszerű helyre kerüljön, ahol nem zavarja a lakókat.
A társadalmi munkát végzők között volt a harmincéves Németh Viktória is, aki Nyúlról utazott Győrbe, hogy dolgozhasson. „Szeretem az állatokat, és fontosnak tartom, hogy a kóbor kutyákat megfelelő körülmények között tartsák. Ezért jöttem be” – válaszolta kérdésünkre. Szabó Józsefné a Kodály Zoltán utcában lakik, és szintén a Kisalföldből értesült az akcióról. „Személyi jövedelemadóm egy százalékát mindig az Emberek az Állatokért Alapítványnak adom, és általában is igyekszem segíteni a kidobott kutyákon. Most is szívesen segítettem” – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 12.29.

Tovább olvasom